Putina vizīte Ķīnā: tiks parakstīti vairāk nekā 30 dokumenti

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент России Владимир Путин
Президент России Владимир Путин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Paketē iekļautas dažāda līmeņa vienošanās, ko savā starpā noslēgs valstis, valdības, iestādes un institūcijas, sabiedriskās organizācijas un ekonomiskie aģenti.

RĪGA, 24. jūnijs — Sputnik. Krievijas prezidenta Vladimira Putina gaidāmās vizītes Pekinā laikā paredzēts parakstīt vairāk nekā 30 dažādus dokumentus, intervijā Krievijas žurnālistiem paziņoja Krievijas vēstnieks Ķīnā Andrejs Deņisovs.

Stikla tilts atrodas Nacionālajā parkā Zhangjiajie. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Mediji: Ķīnā uzcelts garākais stikla tilts pasaulē

25. jūnijā pēc Ķīnas Tautas Republikas priekšsēdētāja Sji Dziņpina uzaicinājuma Krievijas prezidents dosies oficiālā vizītē uz ĶTR.

"Tikšanās laikā paredzēts parakstīt vairākus dokumentus – tas jau ir kļuvis par tradīciju. Dokumentu paketē iekļauti vairāki desmiti dažāda veida līgumu, memorandu, protokolu, valsts, valdības, iestāžu un institūciju, kā arī sabiedrisko organizāciju līmeņu vienošanās," — teica Deņisovs.

Viņš paskaidroja, ka starp sagatavotajiem dokumentiem ir arī ļoti interesanti projekti, kas atspoguļo ekonomisko partnerattiecību jaunās jomas, piemēram, jautājumā par Ķīnas kompāniju līdzdalību Ziemeļkaukāza tūrisma resursu apgūšanā.

Krievijas vēstnieks piezīmēja, ka par vairākiem projektiem sarunas notiek jau vairākus gadus, piemēram, civilās aviorūpniecības jomā, lielo pasažieru lidmašīnu un helikopteru ražošanā. Daži dokumenti ir saistīti ar atomenerģētiku un  kosmosa apgūšanu.

Ziņu lente
0