Soross: izstāšanās no ES var provocēt Lielbritānijā "melno piektdienu"

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasРеферендум в Британии по сохранению членства в ЕС
Референдум в Британии по сохранению членства в ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Strauja nacionālās valūtas vērtības krišanās novedīs pie tā, ka daudzus britus skars nabadzība, uzskata amerikāņu miljardieris.

RĪGA, 23. jūnijs — Sputnik. Amerikāņu miljardieris Džordžs Soross uzskata, ka nākamajā dienā pēc lēmuma par izstāšanos no ES Lielbritānijā sāksies "melnā piektdiena".

Britu deputātes Džo Koksas bojāejai veltītā līdzjūtību grāmata - Sputnik Latvija
Brexit kampaņas Lielbritānijā apturētas pēc uzbrukuma deputātei

"Sterliņu mārciņa gandrīz noteikti strauji kritīsies, ja referendumā tiks pieņemts lēmums izstāties (no Eiropas Savienības). Es uzskatu, ka kritums būs nozīmīgāks un graujošāks nekā 15% kritums 1992. gada septembrī, kad uz Anglijas bankas un britu valdības rēķina man izdevās gūt būtisku peļņu mana hedžfonda investoriem," — RIA Novosti citē Sorosa vārdus rakstā britu izdevumā The Guardian.

Soross stāsta par 1992. gada 16. septembri – "melno trešdienu", kad strauji kritās sterliņu mārciņas vērtība, par ko, starp citu, turēja aizdomās pašu Sorosu.

Viņaprāt, briti, balsojot par izstāšanās no ES, provocēs mārciņas kritumu līdz eiro līmenim. Vairums iedzīvotāju kļūs nabadzīgāki.

Митинг в Лондоне против Brexit в преддверии референдума в Великобритании - Sputnik Latvija
Video
Brexit pretinieki protestē Londonā

Lēmums par izstāšanos no ES novedīs Lielbritāniju nožēlojamā stāvoklī, jo "eksportētāji nevarēs izmantot priekšrocības, ko sniedz lēta mārciņa", tā kā viņiem nebūs pārliecības par turpmāko situācijas attīstību.

Salīdzinot potenciālās ekonomiskās problēmas ar agrākajām krīzēm Lielbritānijā, Soross brīdina par iespējamām smagām sekām. "Šodien tirgu novēro daudz varenāki spēki. Tie labprāt izmantos jebkuru Lielbritānijas valdības vai elektorāta kļūdu," — sacīja Soross.

Referendums par Lielbritānijas dalību ES notiks 23. jūnijā. Referenduma par dalību ES jautājums, ko valstī jau dēvē par stratēģisko lēmumu veselai paaudzei, skan tā: "Vai Lielbritānijai būtu jāpaliek Eiropas Savienībā?"

Ziņu lente
0