Lielas pārmaiņas mazā lidostā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmdien pieņemts lēmums atstādināt no ieņemamajiem amatiem divus lidostas "Rīga" valdes locekļus, kuri, iespējams, saistīti ar korupcijas shēmām.

RĪGA, 21. jūnijs — Sputnik. Lidostas "Rīga" akcionāru sapulce pieņēmusi lēmumu atstādināt no amata valdes priekšsēdētāju Andri Liepiņu un valdes locekli Ilmāru Upenieku. Pie šāda lēmuma sapulce nonāca, ņemot vērā Satiksmes ministrijas pasūtīto iekšējo auditu par iepirkuma procedūrām, kura rezultātā konstatētas nopietnas problēmas.

No posteņiem Liepiņš un Upenieks atstādināti, jo "zaudējuši lidostas padomes uzticību ".

Būvbedres rakšana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas tilti vadītājs zaudējis posteni kukuļdošanas skandālā

Audita gaitā noskaidrojās, ka lidostas valde uzņēmumā Latvijas aviācijas asociācijа pasūtījusi pētījumu par aviācijas ietekmi uz tautsaimniecību, kura kopējā vērtība sasniedz 7000 eiro. Jāpiebilst, ka Andris Liepiņš ir šīs asociācijas padomes priekšsēdētājs.

Auditori noskaidroja, la lidosta noslēgusi līgumu ar būvfirmu Velve par 700 tūkstošiem eiro. Pie tam agrāk šī uzņēmuma valdē strādājis Ilmārs Upenieks.

Tiesa, iespējams, situācija nav tik viennozīmīga. Lidostas padomes loceklis Tālis Linkaits, kurš balsoja pret Liepiņa un Upenieka atstādināšanu, informēja, ka pirms lēmuma pieņemšanas viņi izjutuši nopietnu spiedienu no Satiksmes ministrijas puses, raksta portāls lsm.lv. Šī iemesla dēļ viņš uzskata, ka situācijā redzams politisks zemteksts. Tomēr auditoru viedoklis atšķiras – viņi norāda uz korupcijas shēmām.

"Bez galvas" lidosta ilgi nepalika. Par valdes priekšsēdētāju uz laiku iecelta valdes locekle Ilona Līce. Darbu valdē turpinās arī Valters Stūrmanis, un uz laiku valdē ieceltais lidostas "Rīga" komerciālā departamenta direktors Artūrs Saveļjevs.

Līdz 30. jūnijam tiks izsludināts konkurss vakantajām valdes priekšsēdētāja un locekļa vietām.

Ziņu lente
0