Kā VID un Valsts policija palika bez darbgaldiem

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasSmēķēšana sabiedriskās vietās. Foto no arhīva
Smēķēšana sabiedriskās vietās. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pat pēc pusotra gada nav noskaidrots, kurš tabakas fabrikā ir pievācis nelegālo cigarešu izgatavošanai izmantotos darbgaldus. VID un Valsts policija vaino viens otru, premjerministrs ir neapmierināts.

RĪGA, 21. jūnijs – Sputnik. Rīgas rajona policija nekādi nespēj izskaidrot, kam izdevies no tabakas fabrikas Rīgā izvest darbgaldus, ar kuriem izgatavoti 3 miljoni nelegālo cigarešu, turklāt vēl VID un Valsts policijas acu priekšā, raksta LSM.lv.

Nesenā pētījuma rezultāti liecina, ka Latvija ir kontrabandas cigarešu zeme. Katra ceturtā cigarete valstī ir kontrabanda vai viltojums. Un brīdī, kad būtu bijis iespējams pieķert vienu no tādu cigarešu ražotājiem, VID un Valsts policija nokavēja, un ražošanas līnija, kurā tika izlaistas cigaretes bez akcīzes markas, tika izjaukta un aizvesta nezināmā virzienā.

Uzraksts uz cigarešu paciņas Smēķēšana nogalina - Sputnik Latvija
Latvija – kontrabandas cigarešu zeme

2014. gadā VID aizturēja kravas automašīnu, kurā tika atrasti vairāk nekā septiņi miljoni cigarešu bez akcīzes markas. Šoferis atzinās, ka krava saņemta Rīgā, tabakas fabrikā Juriga. Par to, kas notika tālāk, izteiktas divas versijas: Valsts policija stāsta, ka VID tai nodevusi nepietiekami precīzu informāciju, VID apgalvo, ka darbojusies saskaņā ar noteikumiem. Lai nu kā, taču pēc dažām nedēļām, kad policisti ieradās fabrikā ar pārbaudi, darbgaldu vairs nebija, un vēl joprojām nav zināms, kurš tos savācis un kurp aizvedis.

Abi dienesti vaino viens otru, bet premjerministrs Māris Kučinskis ir neapmierināts ar abiem. Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola gatavojas tikties ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski, lai beidzot noskaidrotu, kuram no abiem deguna priekšā pazuduši darbgaldi un ko iesākt, lai tādas nepatikšanas nekad vairs neatkārtotos.

Ziņu lente
0