Minskas pusmaratona dalībnieki no ārvalstīm saņems bezmaksas vīzas

© Sputnik / Марина СеребряковаMinskas pusmaratona dalībnieki pie starta līnijas. Foto no arhīva
Minskas pusmaratona dalībnieki pie starta līnijas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pērnā gada skrējienā piedalījās vairāk nekā 16 tūkstoši cilvēku no 36 pasaules valstīm. Organizatori ir pārliecināti, ka pasākums septembrī būs tikpat sekmīgs.

RĪGA, 20. jūnijs — Sputnik. "Minskas pusmaratona 2016" dalībniekiem no ārvalstīm būs iespēja saņemt bezmaksas vīzas, informēja Sputnik Baltkrievijas vieglatlētikas federācijā (BVF).

Otrdien vietnē www.minskhalfmarathon.by tika uzsākta oficiālā Minskas pusmaratona dalībnieku reģistrācija, kas norisināsies septembra sākumā.

Рижский марафон - Sputnik Latvija
Rīgas maratons: sacensība sev - uzvara visiem

"Visi ārvalstu dalībnieki saņems bezmaksas Baltkrievijas vīzas. Tāpat kā pērn, visiem interesentiem būs iespēja doties pusmaratona distancē (21,097 kilometri), kā arī 10 vai 5 km distancēs," — pastāstīja BVF pārstāvji.

Pēc federācijas pārstāvju teiktā, skrējiens notiks pa galvenajām Baltkrievijas galvaspilsētas ielām. "Visu maršrutu un distanču garumā tiks organizēti izklaides pasākumi un ēdināšanas vietas," — precizēja federācijā.

Minskas pusmaratonam tika piešķirtas piecas zvaigznes pēc Eiropas vieglatlētu asociācijas — Quality Road Race kvalitātes vērtēšanas sistēmas. Pusmaratons pretendē uz bronzas statusa piešķiršanu pasaules pusmaratonu un maratonu reitingā, kas ļaus turpmāk pretendēt uz zelta līmeni. Pagājušajā gadā skrējienā piedalījās 16 tūkstoši cilvēku no 36 pasaules valstīm. Uzvaru pērn izcīnīja ukrainis Aleksandrs Šafars un baltkrieviete Olga Mazurenoka.

Ziņu lente
0