Video

Traģēdija Karēlijā: meklējumu operācija

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Glābēji turpina meklējumus pēc traģēdijas Sjamezerā Karēlijā. Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas vadītājs Vladimirs Pučkovs pauda līdzjūtību bojāgājušo un cietušo bērnu ģimenēm.

Karēlijas iedzīvotājs Vladimirs Dorofejevs, kurš sniedza atbalstu glābējiem bojāgājušo bērnu meklējumos, pastāstīja, kā atrasti piecu bojāgājušo līķi.

"Sākām meklēt bērnus pa visām salām. Braucām garām vienai no tām un 300 metru attālumā ieraudzījām – kaut kas sarkans un celofāns "mirdz". Piebraucām tuvāk, izkāpu krastā, pacēlu celofānu,  bet zem tā – bērni," – stāstīja vīrietis.

Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas vadītājs Vladimirs Pučkovs Petrozavodskā piedalījās darba sapulcē ar Karēlijas valdības pārstāvjiem jautājumā par traģēdiju Sjamezerā.

"Ar mērķi sniegt palīdzību cietušo un bojāgājušo ģimenēm es lūgšu jūs un visus republikas dienestus sniegt jebkādu palīdzību un atbalstu uz vietas un plānot nepieciešamos pasākumus," – norādīja ministrs.

Sestdien bērni un instruktori no bērnu atpūtas nometnes "Sjamezera parks un viesnīca" laivās devās pārgajienā un iekļuva vētrā. Tūristu grupas sastāvā Karēlijā bija 51 cilvēks, tostarp arī četri pieaugušie. Krievijas Izmeklēšanas komiteja informēja, ka 14 bērni ir noslīkuši. Izdevies atrast 13 bojāgajušo mirstīgās atliekas, vēl viena bērna meklējumi tiek turpināti.

Ziņu lente
0