Eurowings paskaidroja, kāpēc pilots nebija pagaidījis pasažierus

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasСамолет Airbus A320
Самолет Airbus A320 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidmašīna izlidojusi no Diseldorfas uz Drēzdeni, kad autobuss ar pasažieriem vēl brauca pie lidaparāta.

RĪGA, 19. jūnijs — Sputnik. Aviosabiedrība Eurowings paskaidroja sava pilota darbības ar steigu — iepriekšējā vakarā lidmašīna izlidoja no Duseldorfas lidostas, atstājot daudzus pasažierus.

Iepriekš budžeta aviokompānijas Eurowings, kas ir Lufthansas "meitas uzņēmums", lidmašīna izlidojusi no Diseldorfas uz Drēzdeni, atstājot lidostā 90 pasažierus. Ceļotājus veda līdz lidmašīnai divos autobusos. Četrdesmit cilvēki, kas atradās pirmajā autobusā sekmīgi iekāpa lidmašīnā un tikuši līdz vēlamajai vietai.

Aina no lidmašīnas kabīnes. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Zviedru aviokompānijas SAS pilotu streiks turpināsies

Eurowings pārstāvis informēja, ka pilots "izlidoja agrāk, iepriekš visu saskaņojot, lai nogādātu Drēzdenē vismaz daļu pasažierus. Komandieris steidzās pacelt lidmašīnu gaisā līdz brīdim, kad pilsētā sāk darboties aizliegums nakts lidojumiem, citē pārvadātāja paziņojumu avīze Rheinische Post.

Turklāt pēc vietējo mediju datiem, lidostā ieradās desmit policijas darbinieku, lai nomierinātu otrā autobusa pasažierus, kuri nebija nokļuvuši lidmašīnā, un aizsargātu lidostas darbiniekus. Pasažieri bija sašutuši ne tikai tāpēc, ka lidmašīna aizlidoja bez viņiem, bet arī par to faktu, ka viņiem nācās iegādāties jaunas biļetes uz sava rēķina. Vēlāk aviokompānija paziņojusi, ka atlīdzinās braucēju izdevumus.

Kā norāda avīze, izlidošanas laiks bija plānots uz pulksten 19.05 pēc vietējā laika, un vēl līdz notikuma aizkavējies par 2 stundām.

Ziņu lente
0