Igauņi, latvieši un lietuvieši nav spējuši vienoties par velobraucienu

© John FloydВелогонка
Велогонка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Baltijas ceļa velobrauciens" šogad nenotiks divu iemeslu dēļ: organizatoriem trūkst naudas, turklāt triju valstu organizēšanas komitēju sadarbība noris ar lielām grūtībām.

RĪGA, 18. jūnijs — Sputnik. Sestais "Baltijas ceļa velobrauciens" šogad nenotiks, ziņo Sputnik Igaunija, atsaucoties uz BNS. Organizatori norāda, ka trīs Baltijas valstu kopprojektam ir lielas finansiālas grūtības.

Pēc sacensību organizatoru pārstāvju teiktā, lai veiktu kārtējo velobraucienu, pietrūkst naudas, turklāt atklājās, ka triju valstu komitējām ir atšķirīga pieeja termiņu un vienošanos ievērošanai.

Флешмоб в социальных сетях в поддержку мэра Риги Нила Ушакова - Sputnik Latvija
Velosipēdistu karš: jauns pavērsiens skandālā

" 2011. gadā, kad mēs rīkojām pirmās sacensības pēc neatkarības atjaunošanas, mēs nevarējām iedomāties, ka triju valstu organizēšanas komitēju sadarbība noris ar tādām grūtībām," — pastāstīja velobrauciena direktors Alars Tinisārs.

"Latvieši no sacensību organizācijas pastāvīgi nesa zaudējumus. Lietuvā katru gadu mainās velobrauciena vietējā posma rīkotājs. Mēs Igaunijā mēģinājām uzņemties saskaņojot pasākumu, bet nav iespējams rīkot sacensības trijās valstīs bez vietējo organizatoru palīdzības. Tāpēc šogad velobrauciens Igaunijā, Latvijā un Lietuvā nenotiks," — piebilda Tinisārs.

Turklāt velobrauciena direktors pasludinājis rīkotāju vēlmi atkal organizēt pasākumu 2017. gadā.

Trīs valstu kopīgo velobraucienu rīko kopš 1955. gada. Padomju periodā pasākumu organizēja reizi divos gados līdz 1987. gadam, tad bija ilgs pārtraukums līdz 2011. gadam.



Ziņu lente
0