Baltijas valstis vienojās savstarpēji atzīt diplomus

© Sputnik / Evgeny Odinokov / Pāriet pie mediju bankasСтуденты университета
Студенты университета - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas, Lietuvas un Igaunijas diplomi un atestāti būs derīgi visās Baltijas valstīs, par to, tiekoties Igaunijā, vienojās Baltijas valstu izglītības ministri.

RĪGA, 18. jūnijs — Sputnik. Tikšanos, kas noritēja ceturtdien un piektdien Igaunījā, Baltijas valstu izglītības un zinātnes ministri vienojās, ka Igaunija, Latvija un Lietuva automātiski savstarpēji atzīs diplomus, sertifikātus un citus kvalifikāciju apliecinošus dokumentus, raksta Sputnik Igaunija.

Vienošanās galvenokārt attiecas uz dokumentiem, kas ļauj iestāties universitātē — sertifikātiem par vidusskolas vai koledža pabeigšanu, bakalaura vai maģistra diplomiem.

Pļehanova vārdā nosauktās Krievijas Ekonomiskās universitātes mācību korpuss - Sputnik Latvija
Krievijas Ekonomiskās universitātes diploms garantē darba vietu

Pašlaik vienas Baltijas valsts pilsonis, kas iesniedz diplomu citas valsts mācību iestādē vai darba dēvējam, ir spiests tērēt diezgan daudz laika, jo dokumentam jāiziet speciālā pārbaude. Nākotnē kvalifikācijas tiks atzītas automātiski.

Katra valsts publiskos citu Baltijas valstu dokumentu sarakstu, kuri tiks automātiski atzīti. Konkrēts mehānisms tiks saskaņots gada laikā.

Baltijas valstu Izglītības un zinātnes ministru tikšanās norisinās katru gadu, pērn tās notika Lietuvā, bet nākamgad notiks Latvijā.

22.tikšanās vadīja Igaunijas ministrs Jurgens Ligi, Lietuvas delegāciju vadīja ministre Audrone Pitreniene, bet Latvijas delegāciju —Izglītības un zinātnes ministra biroja vadītājs Andis Geižāns.

Ziņu lente
0