Lietuvas politologs konstatējis Kremļa propagandu seriālā "Maša un Lācis"

© Foto : © Анимационная студия «Анимаккорд»Кадр из мультфильма "Маша и медведь"
Кадр из мультфильма Маша и медведь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visā pasaulē populāro multiplikācijas filmu "Maša un Lācis" lietuviešu politologs Laurinas Kasčūnas nosauca par Kremļa propagandu, viņaprāt, lācis seriālā ir alūzija uz Krieviju, viņš iemieso "labu un mierīgu būtni".

RĪGA, 18. jūnijs — Sputnik. Lietuvas politologs un Austrumeiropas izpētes centra vadītājs Laurinas Kasčūnas nosauca Krievijas multiplikācijas filmu "Maša un Lācis" par informācijas diversiju un agresīvas propagandas ieroci, ziņo Baltnews.lt, atsaucoties uz avotu konservatoru frakcijas preses dienestā.

Здание конгресса США, архивное фото - Sputnik Latvija
ASV Kongresā grib dot pretsparu "Krievijas propagandai"

Pētījumā "Propagandas metožu atpazīšanas tehnoloģiju pielietošana un izveidošana" Kasčūnas pēta — "Mašas un Lāča" šifrētus vēstījumus.

"Vēloties ietekmēt sabiedrisko slāni, kuru neinteresē ziņas un analītiskās programmas, Kremlis propagandas nolūkos bija spiests izveidot nepolitiskā rakstura programmas. Viens no šādiem instrumentiem ir kultūras un izklaides pasākumu izmantošana. Tas ir nepieciešams, lai netieši ietekmētu auditoriju, un likt to domāt pareizajā virzienā," — teikts pētījuma tekstā.

Krievijas animācijas seriālu, kas ir populārs visā pasaulē, Kasčūnas dēvē par vienu no pēdējā laika spilgtākiem fenomeniem ". Viņaprāt, multiplikācijas filma "vēlas parādīt lāci (alūzija uz Krieviju) kā labu, mierīgu būtni, kas rūpējas par mazu meitenīti".

Британский политик Джордж Галлоуэй - Sputnik Latvija
Britu politiķis par BBC filmu: propaganda aukstā kara garā

"Bīstamo propagandas informācijas diversiju" skaitā tika ieskaitīta arī populārā Krievijas televīzijas programma "Jautro un atjautīgo klubs” (KVN).

"KVN" ir šovs ar kodētiem politiskajiem vēstījumiem, ko bieži izmanto politiķi priekšvēlēšanu cīņā, " — uzskata lietuviešu politologs.

"Lietuvas tele skatītājam nevajadzētu skatīties Krievijas televīziju. Kā informācijas ieroci Krievijā var izmantot jebko," — secina Kasčūnas.

Laurinas Kasčūnas grasās iekļūt Lietuvas 2016.-2020. gadu parlamentā no konservatoru partijas.

Ziņu lente
0