Igaunija piešķirs ekoloģiskiem projektiem aptuveni 30 miljonus eiro

© Sputnik / А. Соломонов / Pāriet pie mediju bankasКабан
Кабан - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Apkārtējas vides investīciju centrs (KIK), atbalstīs 365 ekoloģiskus projektus par kopējo summu 27 813 403 eiro.

RĪGA, 18. jūnijs — Sputnik. Par to ziņo BNS, atsaucoties uz fonda preses dienestu, norādot, ka vislielākais projektu skaits tiks finansēts dabas aizsardzības programmas ietvaros — 81 projekts par kopējo summu 2,4 miljoni eiro. Tiem seko 76 pieteikumi atkritumu pārstrādes jomā par kopējo summu 936 tūkstoši eiro un 64 projekti sabiedrības informēšanā par vides aizsardzību par kopējo summu aptuveni 938 tūkstoši eiro, vēsta Sputnik Igaunija.

Citās jomās lielākais finansējuma apjoms — 12,9 miljoni eiro — tiks piešķirts ūdenssaimniecībai. Tai seko mežsaimniecība ar 3,1 miljonam eiro un zemes dzīles — 2,8 miljoni eiro.

Šogad apkārtējās vides programmas ietvaros KIK atbalstījis 903 ekoloģiskos projektus par kopējo summu 33,7 miljoni eiro.

Сова неясыть - Sputnik Latvija
Latvijā sācies pūču laiks – mežos dzirdama to ūjināšana

KIK apkārtējās vides programmas ietvaros šogad tika iesniegti 1170 pieteikumi par kopējo summu vairāk nekā 60 miljoni eiro. Tas ir pēdējo gadu rekords gan pieteikumu skaita, gan izmaksu ziņā.

Nākamā pieteikumu iesniegšanas tūre sāksies 2017. gada sākumā.

Vides aizsardzības programmas ietvaros notiek projektu subsidēšana desmit jomās: ūdenssaimniecība, atkritumu apstrāde, ekoloģiskā regulēšana, dabas aizsardzība, mežsaimniecība, zivsaimniecība, zemes dzīles, atmosfēras gaisa aizsardzība, jūras vide un ekoloģiskā informētība.

KIK tika dibināts 2000. gadā, to pārvalda Finanšu ministrija. Centrs finansē dažādus ekoloģiskus projektus, ieguldot līdzekļus, kas tiek saņemti no Igaunijas ekoloģiskiem maksājumiem, ieņēmumiem no oglekļa dioksīda kvotu pārdošanas, kā arī no Eiropas Savienības struktūrfondiem. Turklāt KIK sniedz iespēju saņemt mērķu kredītus ekoloģisko projektu realizācijai. Sešpadsmit gadu laikā valsts ar KIK starpniecību atbalstījusi aptuveni 19 000 projektu īstenošanu.

Ziņu lente
0