Video

Sarkozī – par sankciju atcelšanu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī savā uzrunā Sanktpēterburgas starptautiskajā ekonomikas forumā izteicās par labu ES sankciju atcelšanai, taču uzsvēra, ka pirmais solis šajā jautājumā jāsper Krievijai.

Nikolā Sarkozī, Francijas prezidents no 2007. līdz 2012. gadam, piedalījās Sanktpēterburgas starptautiskajā ekonomikas forumā.

Uzstājoties plenārsēdē, viņš pavēstīja, ka pret Krieviju vērstās sankcijas ir jāatceļ, taču atzīmēja, ka pirmais solis ir jāsper Maskavai.

"Esmu viens no tiem, kas uzskata, ka sankcijas ir jāatceļ, jo arī bez tām mums ir pietiekami daudz problēmu. Mēs nevaram atļauties tālākas ciešanas, un stiprākajam ir pirmajam jāpastiepj roka," – pavēstīja politiķis.

Sarkozī piebilda, ka "stiprākais ir Krievija, ko pārstāv Vladimirs Putins".

Eiropas Savienības ieviesto sankciju termiņš beidzas 31. jūlijā. Iepriekš vēstīts, ka par to mīkstināšanu vai atcelšanu ir gatava balsot Ungārija, Kipra, Grieķija, Itālija un Slovākija. Mediji informēja, ka lēmums par ierobežojumu pagarināšanu, iespējams, tiks pieņemts jau 21. jūnijā, savienības dalībvalstu ārlietu ministru tikšanās laikā.

Ziņu lente
0