Pie jaunās realitātes sliekšņa: sākas ikgadējā "Krievijas Davosa"

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasGatavošanās Sanktpēterburgas starptautiskā ekonomiskā foruma atklāšanai
Gatavošanās Sanktpēterburgas starptautiskā ekonomiskā foruma atklāšanai - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No visas pasaules Sanktpēterburgā pulcējušies vadošie politiķi, finansisti un uzņēmēji. Viņi apspriedīs G20, ES, EES nākotni un izmaiņas, ar kurām saskārušās pasaules lielvalstis jaunajos ekonomiskajos apstākļos.

RĪGA, 16. jūnijs – Sputnik. Sanktpēterburgas Starptautiskais ekonomikas forums, kurš Krievijā norit jau divdesmito gadu, šogad notiek nevis ierastajā vietā – Vasilija salā Sanktpēterburgā, bet gan "Ļenekspo" – lielākajā izstāžu laukumā Austrumeiropā.

Dalībniekus sveic 60 valstu karogi. Sanktpēterburgas starptautiskais ekonomikas forums, galvenais biznesa notikums valstī šogad, iespējams, kļūs arī par dārgāko pasākumu savā vēsturē – tā budžetam atvēlēti gandrīz 2 miljardi rubļu, pie tam valsts daļa sastāda tikai 2,1%.

Forums pārspēj agrākos pasākumus arī ārvalstu viesu ziņā – to apmeklēs 500 ārvalstu kompānijas, 10 tūkstoši dalībnieku. Foruma devīze – "Pie jaunās ekonomiskās realitātes sliekšņa".

Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Šteinmeiers iesaka padomāt par iespēju pakāpeniski atcelt sankcijas pret Krieviju

Par tikšanos stāstīs rekordliels reportieru skaits – 2,6 tūkstoši cilvēku no 46 valstīm, ārvalstu medijus pārstāv 485 korespondenti. Lielākais pieteikumu skaits saņemts no Lielbritānijas, ASV, Vācijas, Itālijas, Ķīnas, Kazahstānas un Japānas. Trīs dienu laikā žurnālistiem nāksies pastāstīt par vairāk nekā 100 pasākumiem.

Kā jau ierasts, plenārsēdē piedalīsies arī Vladimirs Putins. Krievijas prezidents tiksies ar Itālijas premjeru Mateo Renci, Eiropas Komisijas priekšsēdētāju Žanu Klodu Junkeru, ANO ģenerālsekretāru Banu Gimunu, kā arī ANO īpašo pārstāvi Sīrijā Stafanu de Misturu.

Forumā piedalīsies Kazahstānas prezidents Nursultans Nazarbajevs, Austrijas vicekanclers Reinolds Miterlēners un Kubas Ministru padomes viceprezidents Rikardo Kabrisass Ruiss.

Pirmo reizi forumā notiks konference Arktikas ekonomiskās attīstības jautājumos.

Sanktpēterburgas starptautiskais ekonomikas forums bieži tiek dēvēts arī par "Krievijas Davosu", ņemot vērā analoģiju ar Pasaules ekonomikas forumu Davosā.

Vērienīgajā konferencē tiekas valstu līderi, ministri, ekonomisti un uzņēmēji, lai apspriestu problēmas, ar ko nākas saskarties Krievijai un citām valstīm, kā arī noslēgtu darījumus. Pērn starptautiskā ekonomikas foruma ietvaros tika parakstītas 205 vienošanās, kuru kopsumma pārsniedza 293,4 miljardus rubļu.

Jubilejas pasākums – XX Sanktpēterburgas ekonomikas forums noritēs līdz 18. jūnijam.

Ziņu lente
0