Šveice nevēlas iestāties Eiropas Savienībā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šveices Federālās sapulces abas palātas nobalsoja par lēmumu atsaukt iestāšanās pieteikumu.

RĪGA, 16. jūnijs — Sputnik. Šveices parlamenta Augšpalāta nobalsoja par lēmumu atsaukt iesniegto pieteikumu dalībai Eiropas Savienībā.

Bites dravā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Bites iebilst pret Brexit

Pieteikums, kurā Šveice izteica vēlmi iestāties Eiropas Savienībā, bija iesniegts pirms 24 gadiem. Kantonu Padomes balsojumā par valsts iestāšanos Eiropas Savienībā vakar izteicās 13 deputāti, pret to balsoja 27 pārstāvji un 2 – atturējās.

Agrāk lēmumu anulēt pieteikumu pieņēma Šveices Nacionālā padome (parlamenta apakšpalāta).

Lēmums ir formāls, jo pieteikums zaudēja spēku pēc referenduma, kura gaitā pilsoņi pauda noliedzošu attieksmi pret Šveices pievienošanos eirozonai.

Mīnus Britānija?

Флаг Швейцарии - Sputnik Latvija
Ārā - ar mantām: Šveice lems, ko iesākt ar tiesātajiem ārvalstniekiem

Strauji tuvojas referendums, ko Lielbritānija organizē jautājumā par turpmāko dalību ES. Sociālās aptaujas liecina, ka izstāšanās pretinieku un piekritēju skaits ir aptuveni vienāds. Plebiscītā, ko valstī jau dēvē par veselas paaudzes svarīgāko stratēģisko lēmumu, tiks uzdots jautājums "Vai Apvienotajai Karalistei vajadzētu palikt Eiropas Savienības sastāvā?"

Referendums par Lielbritānijas izstāšanos no ES notiks 23. jūnijā. Neseno aptauju rezultāti liecina, ka Brexit piekritēju un pretinieku skaits valstī ir aptuveni vienāds.

Ziņu lente
0