Britu žurnālists Greiems Filipss no jauna Latvijā

© Foto : BaltNews.lvЗадержание британского журналиста Грэма Филлипса на шествии 16 марта в Риге
Задержание британского журналиста Грэма Филлипса на шествии 16 марта в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu žurnālists Greiems Filipss, kurš pēc incidenta šī gada 16. martā tika iekļauts Latvijas "melnajā sarakstā", pārkāpis norādījumus un no jauna ieradies valstī gatavot reportāžu, jo "jūs esat Eiropas Savienībā un neko nevarat kontrolēt."

RĪGA, 15. jūnijs — Sputnik. Greiems Filipss pats pavēstīja visai pasaulei, ka viņš no jauna ieradies Latvijā, lai gan pēc aizturēšanas 16. martā tika izraidīts no valsts. Viņam aizliegts trīs gadus apmeklēt Latviju.

"Latvija atrodas ES, un robežu kontroles nav! Es vienkārši atgriezos! Reportāžas tēma "Vai Latvijā ir vārda brīvība?" — viņš publicēja savā lappusē Twitter.

​Jāpiebilst, ka žurnālists atvainojās Latvijas tautai par skandālu pie Brīvības pieminekļa, ko viņš sacēla Latvijas SS leģiona piekritēju gājiena laikā, un pieminēja, ka neuzskata par fašistiem visus Latvijas iedzīvotājus, ko, iespējams, dusmās teicis aizturēšanas brīdī. Taču žurnālists nepalaida garām iespēju pateikt arī kādu stiprāku vārdu par Latvijas valdību.

Greiems Filipss visvairāk pārdzīvoja nevis par deportāciju, bet gan par to, ka nav varējis palikt Latvijā līdz Uzvaras dienai un sagatavot reportāžu pie Pieminekļa Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem.

Šoreiz viņš, uzturoties Latvijā, vāca materiālus reportāžai par vārda brīvību un paziņoja, ka tā izdevusies lieliska. Viņš pastāstīja, ka vēlas tādu pašu reportāžu sagatavot arī par referendumu Lielbritānijā, kurā britiem būs jāizsaka savas domas par valsts tālāko palikšanu Eiropas Savienībā.

​Latvijas valdība pagaidām nereaģē uz Greiema Filipsa izlēcienu. Pēc viņa aizturēšanas pie Brīvības pieminekļa 16. martā lēmumu par Lielbritānijas pilsoņa iekļaušanu "melnajā sarakstā" pieņēma pats iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Pēc tam žurnālists tika deportēts. Jau tolaik viņš ministra lēmumu neuztvēra nopietni un tagad to pierādīja, no jauna ierodoties Latvijā.

Ziņu lente
0