Edgards Zapašnijs: dzīvnieku aizsardzības saukļi tikai slēpj cīņu par tirgu

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasБратья Запашные
Братья Запашные - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tallinā radikālie dzīvnieku aizstāvji sarīkoja piketu pie arēnas, kur ar savu programmu uzstājās slavenie dresētāji— Askolds un Edgards Zapašniji no Krievijas. Sputnik sazinājās ar Edgardu Zapašniju un lūdza komentēt Igaunijas dzīvnieku aizstāvju aktivitāti.

RĪGA, 15. jūnijs — Sputnik. Pēc dresētāja domām, cilvēkiem, kas šodien pieprasa aizliegt dzivnieku uzstāšanos cirkā, nav nekāda sakara ar patiesu mīlestību pret dzīvniekiem, vēsta Sputnik Igaunija.

"Viņi cenšas sasniegt savus mērķus. Šos cilvēkus atbalsta ārvalstu kompānijas un citi cirki, kuros dzīvnieku nav. Notiek cīņa par tirgu," — teica Edgards Zapašnijs.

Viņš uzsvēra, ka cirks nav īstā vieta, no kuras sākt cīņu par humānu izturēšanos pret dzīvniekiem, ja tiešām vēlies to panākt.

"Parunāsim par restorāniem, par automobiļiem ar ādas sēdekļiem, par apģērbu, par pārtiku, par farmāciju," — piebilda dresētājs.

Рижский цирк Фантазия - Sputnik Latvija
Zvērīgs cirks: laimīgi dzīvnieki pret dzīvnieku aizstāvjiem

Zapašnijs ir pārliecināts, ka aktīvos dzīvnieku aizstāvjus vienmēr labi finansē ieinteresēti uzņēmumi.

"Vienu lietu es zinu, — teica Zapašnijs, — Pret mums piketēs ne vairāk nekā simt cilvēki, bet skatītāju skaits pārsniegs sešus tūkstošus. Tas liecina, ka daudz vairāk ir to, kuri saprot, ka cilvēka saskarsme ar dzīvniekiem ir normāla parādība."

"Dzīvnieku aizstāvji aizmirst, ka mūsu pasaule ir pateicību parādā daudziem dresētājiem. Galu galā dresētāji taču pieradināja govis, suņus, kaķus," — atgādina mākslinieks.

Pēc dresētāja domām, cilvēka saskarsme ar dzīvniekiem ir padarījusi mūsu pasauli tādu, kāda tā ir pašlaik.

"Radikālie dzīvnieku aizstāvji nespēj gūt prieku no tā, ka var iedot buču tīģerim, — teica Edgards Zapašnijs. — Un tīģeris savukārt nenobučos viņus. Toties mani gan nobučos, tāpēc es esmu laimīgs."

Ziņu lente
0