Francija gatavojas deportēt 50 futbola līdzjutējus no Krievijas

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Pāriet pie mediju bankasНочные беспорядки в Марселе
Ночные беспорядки в Марселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizturēta Krievijas futbola līdzjutēju organizētā grupa, kas devās uz Lilli, kur 15. jūnijā sastapsies Krievijas un Slovākijas izlases.

RĪGA, 14. jūnijs — Sputnik. Visi līdzjutēji no Krievijas, kas atradās Krievijas Līdzjutēju apvienības autobusā, tiks deportēti, informēja KLA prezidents Aleksandrs Šprigins.

"Policija vilka mūs visus ārā no autobusa un paziņoja par deportāciju. Iemesli netiek paskaidroti. Autobusā ir 50 cilvēki. Kaut kāds balagāns! Neviens no mums netika aizturēts nekārtībās Marseļā, bet galu galā nez kāpēc piesienas KLA oficiālajai delegācijai," – pa telefonu pastāstīja Šprigins, vēsta RIA Novosti.

Futbola fani no Anglijas un Krievijas sakāvušies Marseļā - Sputnik Latvija
Video
Futbola fani no Anglijas un Krievijas sakāvušies Marseļā

Iepriekš līdzjutēju apvienības vadītājs paziņoja, ka franču speciālo uzdevumu vienība Lilles apkaimē ir bloķējusi krievu fanu organizētās grupas, kas devās uz Krievijas un Slovākijas komandu spēli.

Līdzjutēji no Krievijas nokļuva uzmanības centrā pēc B grupas pirmās tūres mača, kurā Krievijas un Anglijas izlases Marseļā nospēlēja neizšķirti. Vairāki desmiti fanu no Krievijas ielauzās britu sektorā, lai norautu karogus. Izcēlās kautiņš, kura laikā krievi apmētāja britus ar dažādiem priekšmetiem.

Pēc incidenta UEFA brīdināja, ka Krievijas un Anglikas izlases tiks izslēgtas no Eiropas čempionāta, ja šo valstu līdzjutēji atkārtoti piedalīsies masu nekārtībās.

Vakar līdzjutējus uzrunāja Krievijas izlases spēlētāji un lūdza fanus izturēties korekti.

Ziņu lente
0