Vācija ir gatava piekāpties Turcijas priekšā

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasĀrvalstis. Vācija. Berlīne. Foto no arhīva
Ārvalstis. Vācija. Berlīne. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu diplomāts uzskata, ka gadījumā, ja vīzu režīms Turcijas pilsoņiem netiks atcelts, impulsīvais un viegli aizkaitināmais Turcijas prezidents, var "atvērt durvis" migrantiem uz Eiropu.

RĪGA, 13. jūnijā — Sputnik. Vācijas valdība ir gatava pieļaut ievērojamu kompromisu Turcijas jautājumā, tostarp arī antiterorisma likumdošanas jomā, lai atrisinātu migrācijas krīzes problēmu, ziņo laikraksts Telegraph, atsaucoties uz ilggadējā britu diplomāta sera Sebastjana Vuda vārdiem.

"Angela Merkele (Vācijas kanclere) sāka aprakstīt darījumu no humanitāras situācijas viedokļa (norādot uz to, ka noslīkuši tikai 9 cilvēki), lai savlaicīgi mīkstinātu tiesībsargu pretdarbību. Amatpersonas aizkulisēs sāka interesēties par kompromisa formulējumiem antiteroristiskajos likumos," — laikraksts citē Vuda diplomātisko saraksti.

Президент Турции Тайип Эрдоган - Sputnik Latvija
Erdogans vēsta, ka nebūs sarūgtināts, ja ES vīzu režīmu nemainīs

Diplomāts vēsta, ka bezvīzu režīma ieviešanas Turcijai atlikšana un tās piekrišana gaidīt risinājumu līdz oktobrim skaidrojama ar pušu nevēlēšanos "ievērojami sakaitēt situāciju" pirms referenduma par Lielbritānijas izstāšanos no ES. Kā norāda laikraksts, Londona vēlas "saglabāt pašreizējās prasības visiem Turcijas pilsoņiem, kas vēlas apmeklēt valsti, neatkarīgi no tā, kādas vienošanas plāno noslēgt ar Turciju citas ES dalībvalstis, kas ietilpst Šengenas zonā".

Iepriekš ES pārstāvji apgalvoja, ka bezvīzu režīma ieviešana Turcijas pilsoņiem nav iedomājama gadījumā, ja netiks izpildītas visas ES prasības.

"Ja vīzu režīms netiks atcelts, impulsīvais, viegli aizkaitināmais (Turcijas prezidents Tajips) Erdogans, jutīsies "nodots". Nav izslēgts, ka viņš izpildīs savus draudus un "atvērs durvis" uz Eiropu migrantiem," — citē Telegraph Vudu.

Sarakstē tiek uzsvērts, ka tajā izteiktie viedokļi, ir nepieciešami, lai nodrošinātu informācijas apriti starp Lielbritānijas vēstniecībām dažādās valstīs, un neatspoguļo valsts oficiālo ārpolitiku.

Ziņu lente
0