Krievija uzskata, ka būtu taisnīgi, ja ANO ģenerālsekretāra amatu ieņemtu sieviete

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dzimumu kritērijs nedrīkst būt noteicošais, izvēloties nākamo ANO ģenerālsekretāru, uzsvēra Krievijas ĀM vadītāja vietnieks Genādijs Gatilovs.

RĪGA, 13. jūnijs —Sputnik. Krievijas ārlietu ministra vietnieks Genādijs Gatilovs, runājot par jaunā ANO ģenerālsekretāra vēlēšanām, paziņoja, ka Krievijas puse uzskata, ka būtu taisnīgi, ja šo amatu ieņemtu sieviete, vēsta RIA Novosti.

"Jāuzsver, ka pēdējā laikā no dažu valstu puses arvien biežāk skan ierosinājumi piešķirt ANO ģenerālsekretāra amatu sievietei," — viņš sacīja intervijā RIA Novosti.

"Mēs uzskatām, ka tas ir taisnīgi," — viņš piebilda.

Pēc Gatilova domām, tā nav slikta koncepcija, taču Krievija uzskata, ka, izvēloties ANO ģenerālsekretāra amata kandidātu, jāņem vērā tādi kritēriji kā "vispasaules organizācijas vadītāja profesionalitāte, politiskais iespaids, viedoklis par organizācijas attīstību plāni un virkne citu faktoru."

"Es negribētu mākslīgi piešķirt lielu nozīmi dzimuma kritērijam," — sacīja diplomāts.

Intervijā ziņu aģentūrai politiķis piebilda, ka ANO ģenerālsekretāra vēlēšanās priekšroka būtu jādod Austrumeiropas pārstāvim.

"Mēs jau sākotnēji iestājāmies par to, lai organizācijas augstākās amatpersonas posteni ieņemtu Austrumeiropas pārstāvis. Šī reģiona pārstāvji vēl ne reizi nav kļuvuši par (ANO) ģenerālsekretāru. Iespējams, tā ir sava veida vēsturiskā netaisnība, ko vajadzētu labot," – norādīja Genādijs Gatilovs.

Ziņu lente
0