LGBT maršā Kijevā aizturēti vairāki desmiti cilvēku

CC BY-SA 2.0 / Benson Kua / Rainbow flag breezeLGBT karogs. Foto no arhīva
LGBT karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien Ukrainas galvaspilsētā noritēja geju parāde "Vienlīdzības maršs". Policija vēsta, ka tās gaitā aizturēti 50 agresīvi noskaņoti cilvēki.

RĪGA, 12. jūnijs — Sputnik. Priekšpusdienā Tarasa Ševčenko parkā Kijevas centrā sāka pulcēties ieplānotā "Vienlīdzības marša" dalībnieki.

Akcijas dalībnieku vidū bija liels skaits ārzemnieku. Gājiena dalībnieki turēja rokās varavīkšņotus karogus un plakātus ar saukļiem, kas aicināja atbalstīt LGBT aprindas.

Участники Baltic Pride в Вильнюсе - Sputnik Latvija
Baltic Pride piedalās diplomāti

Sabiedriskā kārtība Kijevas centrā tika kontrolēta īpaši stingri. Parkā tika ielaisti visi, kas vēlējās apmeklēt pasākumu, taču pēc rūpīgas pārbaudes. Kijevas centrā bija vērojams liels skaits ātrās palīdzības un ugunsdzēsēju mašīnu.

Marša dalībnieki soļoja no Tarasa Ševčenko vārdā nosauktās Nacionālās universitātes galvenā korpusa līdz Ļeva Tolstoja laukumam. Pēc gājiena beigām tā dalībnieki ātri izklīda. Maršrutā akcijas dalībniekus pavadīja liels skaits kārtības sargu.

"Vienlīdzības maršs" noslēdzās bez īpašiem incidentiem, taču policija informēja, ka aizturēti aptuveni 50 agresīvi noskaņoti cilvēki, kas nereaģēja uz kārtības sargu aizrādījumiem.

Agrāk Kijevas iedzīvotāji iesniedza varas iestādēm petīciju ar prasību aizliegt minēto pasākumu. Arī dažādu konfesiju ticīgie protestē pret "Vienlīdzības maršu".

Arī iepriekš LGBT biedrības pārstāvji ne vienu reizi vien organizēja akcijas Kijevā un citās Ukrainas pilsētās. To gaitā bieži vien sākās konflikti netradicionālās orientācijas pārstāvju tiesību paplašināšanas piekritēju un viņu oponentu starpā. 2015. gada jūnijā "Vienlīdzības maršā" Kijevā piedalījās aptuveni 300 cilvēki. Sadursmēs cieta 11 miliči un vairāki akcijas dalībnieki.

Ziņu lente
0