Piedzēruši NATO jūrnieki ostā piekāvuši dokeri

© Sputnik / Сергей МелконовФлаг НАТО
Флаг НАТО - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Incidents ar iereibušajiem britu karavīriem noticis Grieķijā, savukārt Latvijā britu karavīri izdemolējuši taksometru.

RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. Iereibuši britu jūrnieki no kuģa Carocan Bay London Pirejas ostā piekāvuši doku strādnieku, vēsta RIA Novosti.

Incidents atgadījies sestdienas rītā. Traumas bija nopietnas, un cietušais tika nogādāts slimnīcā. Aizdomās tiek turēti jūrnieki no kuģa, kurš NATO spēku sastāvā patrulē Egejas jūru.

Военные НАТО на полигоне Адажи - Sputnik Latvija
Nakts Rīgas vandaļi, iespējams, ir NATO karavīri

Pirejas pilsētas deputāte Diamanta Manolaku sazinājās ar kuģniecības un salu politikas ministru Thodorisu Dritsasu un pauda protestu sakarā ar nepieņemamo incidentu.

"Šādi gadījumi, kas atgādina vecos laikus, liecina, ka valdības iecietīgas attieksmes gadījumā NATO rīkojas kā valsts valstī, informēja Grieķijas Komunistiskās partijas preses centrā.

Arī Rīgas centrā notika līdzīgs incidents ar iereibušiem britu karavīriem. Panda Taxi vadītājs, kurš, atgriežoties pie savas mašīnas, kas stāvēja pie Maskavas nama, konstatēja, ka ap to "draiskojas" kaut kādi iereibuši cilvēki, kas sarunājās angļu valodā. Viens no viņiem dejoja uz mašīnas jumta, otrs pūlējās viņam pievienoties, un vēl divi uzņēma to visu mobilajos tālruņos. Vandāļi samīdīja mašīnas pārsegu, jumtu un vadītāja durvis. Divi aizdomās turamie tika aizturēti.

Lielbritānijas vēstniecības Latvijā preses dienesta pārstāvji informēja, ka britu kareivji tiks sodīti, ja apstiprināsies ziņas par to, ka viens no viņiem alkohola reibumā dejojis uz taksometra jumta, bet viņa biedri uzņēmuši notiekošo video.

"Pašlaik Latvijas atbildīgās iestādes izmeklē ārkārtas gadījuma apstākļus. Ja pārkāpumi apstiprināsies, vainīgie, protams, tiks sodīti," – paskaidroja vēstniecības preses sekretāre Andra Jakovica.

Ziņu lente
0