Video

Hologrāfiskās bultas, vai Kā izskatās jaunākās paaudzes navigācija

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas-Šveices jaunuzņēmuma dalībnieki prezentēja navigatoru, kas rada tā sauktās papildinātās realitātes efektu. Skatieties video, kā šoferis sekoja maršrutam, novērojot hologrāfiskās bultas, projicētās uz automobiļa vējstikla.

Projekta vadītājs norādīja, ka navigatora lietošanai nevajadzēs nekādu papildus aprīkojumu, kā, piemērām, 3D brilles vai virtuālās realitātes ķivere, jo hologramma tiks projicēta tieši uz vējstiklu.

"Jau līdz 2020. gadam jebkuru caurspīdīgo virsmu mēs varēsim pārveidot par trīsdimensiju hologrāfisko displeju," — teica Vitālijs Ponomarjovs.

Uzņēmumā paziņoja, ka nākotnē uz vējstiklu plāno translēt ne tikai navigāciju, bet arī jebkuru, tai skaitā izklaidējoša rakstura informāciju. Tas palīdzēs izvairīties no nepieciešamības lietot viedtālruni.

"Pēc statistikas, līdz 30% negadījumu notiek, kad šoferis, braucot, skatās uz navigatoru vai uz viedtālruni. Mēs gribam izglābt cilvēkus no šīm briesmām un pārvest visu navigāciju uz vējstiklu, turklāt tā, lai tas atvieglotu braukšanas procesu," — uzsvēra projekta vadītājs.

Lai izveidotu hologrammas uz vējstikla, inženieri izmanto lāzera projektoru un speciālu caurspīdīgu plēvi.

Ziņu lente
0