Video

Irkutskā tika prezentēts Boeing un Airbus konkurents

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunā pasažieru lidmašīna MS -21 tika prezentēta Irkutskas aviācijas rūpnīcā. Skatieties mūsdienīga gaisa kuģa prezentācijas ceremonijas kadrus.

Jaunā kuģa prezentācijā piedalījās Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs. Valdības vadītājs uzsvēra, ka tā ir liela aviorūpniecības uzvara, korporācijas "Irkut", Krievijas zinātnieku, inženieru, strādnieku un konstruktoru uzvara.

MS-21 Krievijas lidmašīnu saime ietver divus ar augstas pakāpes unifikāciju projektētos modeļus: MS —21-200 kas ir paredzēts no 132 līdz 165 pasažieru pārvadāšanai un MS —21-300, kas tika prezentēts Irkutskas aviācijas rūpnīcā – kas spēj pārvadāt 163 līdz 211 pasažierus. Pēc ražotāju teiktā, lidmašīnas var konkurēt ar tādiem Rietumu partneriem, kā Boeing un Airbus.

Pirmais lidojums, saskaņā ar "Irkut" kompānijas vadītāja Oļega Demčenko paziņojumu, notiks lidojumu pārbaudes stacijā. Viņš ir ieplānots 2016. gada decembrī – 2017. gada februārī. Korporācijai "Irkut" jau pasūtīja 175 MS —21 lidmašīnas. Pirmā piegāde pasūtītājam paredzēta 2018. gada beigās.

Kopējais investīciju apjoms MS – 21 izveidošanas programmā šobrīd sastāda aptuveni 100 miljardu rubļu, no tiem 80% veido valsts līdzekļi, bet 20% ir korporācijas "Irkut" līdzekļi.

Ziņu lente
0