Stambulā pie autobusa pieturas nodārdējis sprādziens

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Terorakta mērķis, visticamāk, bija policijas autobuss ar specvienības karavīriem, ziņo vietējie mediji. Aculiecinieki stāsta, ka pēc sprādziena bija dzirdami šāvieni.

RĪGA, 7. jūnijs — Sputnik. Eksplozija notika netālu no autobusu pieturas punkta Stambulā, ir upuri, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reuters.

Incidents noticis pilsētas centrālajā rajonā, pie metro stacijas.

Pēc žurnālistu datiem, uzbrukuma mērķis, visticamāk, bija policijas autobuss. Notikuma vietā nekavējoties ieradās vairākas ātrās palīdzības brigādes.

Vietējais televīzijas kanāls NTV ziņo, ka sprādziens norībējis brīdī, kad garām braukusi mašīna ar speciālās vienības karavīriem. Pēc tam atskanējuši šāvieni.

Vēlāk Stambulas gubernators Vasips Šahins pavēstīja, ka teroraktā dzīvības zaudējuši 11 cilvēki, 36 – guvuši ievainojumus. Bojāgājušo vidū ir septiņi policisti. Gubernators pavēstīja, ka uzsprāgusi mīnēta mašīna.

© REUTERS / OSMAN ORSALStambulā pie autobusa pieturas nodārdējis sprādziens
Взрыв в Стамбуле. - Sputnik Latvija
Stambulā pie autobusa pieturas nodārdējis sprādziens

Pēdējā laikā strauji pieaudzis teroraktu skaits Stambulā. Maija vidū bumba detonēja zem autoceļa Maltepe rajonā. Pirms dažām dienām pilsētā eksplodēja mīnēta automašīna. Sprādzienā cietuši astoņi cilvēki, starp tiem pieci karavīri.

Atbildību par vairākiem uzbrukumiem uzņēmušies Turcijā aizliegtās Kurdistānas demokrātiskās partijas karavīri. Terorakti ir kurdu atbilde uz Ankaras speciālo operāciju, kas sākās pagājušā gada jūlijā.

Ziņu lente
0