Viņsaulē aizgājis aktieris Aleksejs Žarkovs

© WikipediaАлексей Жарков
Алексей Жарков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Alekseja Žarkova radošajā biogrāfijā ir vairāk nekā 130 lomas teātrī un kino. Vladimirs Doļinskis, kurš kopā ar viņu tēloja izrādē "Rožlapu vanna", uzskata, ka skatuve ir zaudējusi pārsteidzošu talantu.

RĪGA, 7. jūnijs — Sputnik, Marija Šeludjakova. Krievijas Tautas mākslinieks Aleksejs Žarkovs lieliski  tēloja uz skatuves un pārsteidza visus ar savu attapību, stāsta aktieris Vladimirs Doļinskis.

Aktieris aizgājis no dzīves 5. jūnijā 69 gadu vecumā, taču par viņa nāvi kļuva zinams tikai vakar.

Žarkovs kļuva slavens, pateicoties lomām tādās filmās kā "Notikums naktī", "Kriminālais talants", "Ifas pils gūsteknis", " Soču pilsētā ir tumšas naktis", "Imitators" un "Nemodiniet gulošu suni".

© Sputnik / Борис Бабанов / Pāriet pie mediju bankasIzrāde "Van Gogs" Maskavas Drāmas teātrī
Спектакль Ван Гог в Московском драматическом театре имени М. Н. Ермоловой - Sputnik Latvija
Izrāde "Van Gogs" Maskavas Drāmas teātrī

Vladimirs Doļinskis kopā ar Alekseju Žarkovu tēloja izrādē "Rožlapu vanna" Sanktpēterburgā.

"Viņš bija lielisks aktieris. Par viņu mēdz stāstīt dažādi, ne vienmēr viņš bija ērts, taču viņš bija grandiozs aktieris. Tāda attapība, tāda improvizācija. Viņš bija tik viegls, dzirkstošs un kustīgs kā dzīvsudrabs. Man no visas sirds ir žēl," – teica Doļinskis.

Aleksejs Žarkovs absolvēja Maskavas Mākslas teātra Studijas skolu, tēloja Jermolovas vārdā nosauktajā Maskavas teātrī un Čehova vārdā nosauktajā Maskavas Mākslas teātrī. Vakar Kinemaktogrāfisku savienības mājas lapā tika publicēta informācija, ka "no dzīves aizgājis pārsteidzoši talantīgs aktieris, pieticīgs un labsirdīgs cilvēks."

Ziņu lente
0