Netanjahu: tuvināšanās ar Krieviju stiprina Izraēlas drošību

© Sputnik / Sergey GuneevПремьер-министр Израиля Беньямин Нетаньяху и президент России Владимир Путин на встрече в Кремле
Премьер-министр Израиля Беньямин Нетаньяху и президент России Владимир Путин на встрече в Кремле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Attiecību nostiprināšana ar Krieviju palīdz uzturēt nepieciešamo drošības līmeni pie Izraēlas ziemeļu robežām, paziņoja Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.

RĪGA, 6. jūnijs – Sputnik. Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu attiecību nostiprināšanos ar Krieviju uzskata par nacionālas drošības faktoru, kas, viņaprāt, jau atbrīvojis ebreju valsti no nevajadzīgas konfrontācijas pie ziemeļu robežām, vēsta RIA Novosti.

Церемония открытия американского комплекса ПРО Aegis Ashore на румынской военной базе в Девеселу - Sputnik Latvija
NATO gatavo placdarmu Austrumeiropā karam ar Krieviju

Pirmdien Netanjahu apmeklē Maskavu – jau trešo reizi kopš pagājušā gada rudens. Gaidāmas pārrunas par problēmām Sīrijā, kur abas valstis ir sakārtojušas "konflikta mazināšanas" mehānismu – nejaušu sadursmju novēršanu starp Krievijas un Izraēlas karavīriem operāciju laikā Sīrijas debesīs.

"Krievija ir pasaules lielvalsts, un mūsu attiecības top arvien ciešākas. Esmu risinājis valstu satuvināšanās jautājumus, un šodien tā kalpo mums, mūsu nacionālai drošībai, novēršot nevajadzīgas un bīstamas sadursmes pie mūsu ziemeļu robežām," – Netanjahu vārdus citēja politiķa preses dienests.

Vienošanās par " konflikta mazināšanas " mehānisma veidošanu tika sasniegta Netanjahu vizītes laikā septembrī un konkretizēta pēc abu valstu Ģenerālštābu pārstāvju tikšanās. Tas paredz, piemēram, tiešu saziņu starp bāzi Hmeimimā, kur dislocēta Krievijas aviācijas grupa Sīrijā, un Izraēlas GKS vadību.

Izraēla vēsta, ka komunikāciju kanāls sācis darbu oktobrī, kad Krievijas lidmašīna nejauši ielidoja Izraēlas gaisa telpā virs Golānas augstienēm un bez zaudējumiem atgriezās atpakaļ. Izraēla savukārt pauž ieinteresētību saglabāt rīcības brīvību Sīrijā, lai nepieļautu moderno ieroču nokļūšanu valsts pretinieku rokās, tostarp arī pie tiem, kas pašlaik karo Sīrijas prezidenta Bašara Asada pusē.

Бегущие от смерти, Аммар Абдула, Сирия - Sputnik Latvija
ASV atstāj bez atbildes Krievijas sadarbības piedāvājumus

"Neskatoties uz to, ka Maskava cieši sadarbojas ar Irānas asi, ko veido arī spēcīgākais Izraēlas pretinieks reģionā – (Libānas kustība) "Hezbollah", Krievijas klātbūtne aptur pret Izraēlu vērstos "Hezbollah" pasākumus," – pirmdien informēja avīze "The Jerusalem Post".

Netanjahu vizīte Maskavā veltīta valstu diplomātisko attiecību atjaunošanas 25. gadadienai. Atšķirībā no iepriekšējām vizītēm — septembrī un aprīlī, kad noritēja tikai dažas stundas ilgas pārrunas par reģionālo drošību, šoreiz puses plāno parakstīt sociāli ekonomiskos dokumentus, turklāt organizēta kultūras programma – izstādes, teātra un muzeja apmeklējumi.

Ziņu lente
0