Lietuvu šķērsos ASV militārās tehnikas kolonnas

© Latvijas Armija/Gatis Dieziņš, RJCНорвежские солдаты во время учений на полигоне в Адажи
Норвежские солдаты во время учений на полигоне в Адажи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Svētdien Lietuvu šķērsos ASV militārās tehnikas kolonnas, kas piedalās NATO pārdislokācijas mācībās. Manevri Dragoon Ride II norit Centrālajā un Austrumeiropā, informē Lietuvas Aizsardzības ministrija.

RĪGA, 5. jūnijs — Sputnik. "No rīta līdz vakaram ik pēc stundas maršrutā no Kalvarijas līdz Panevēžai cauri Marijampolei, Kauņai un Ķēdaiņiem dosies militāro transporta līdzekļu kolonnas pa 10-20 vienībām kolonnā," – raksta Aizsardzības ministrija.

Истребитель F-15 Eagle на военной авиабазе в Лиелварде - Sputnik Latvija
Ramstein Alloy 2: jaunas NATO lidmašīnu mācības Baltijā

ASV bruņoto spēku pārstāvji apstāsies Vilkavišķos pie Kultūras centra un Panevēžā pie tirdzniecības centra, lai demonstrētu iedzīvotājiem militāro tehniku un ieročus, informēja Lietuvas AM.

Mācības Dragoon Ride II ir viens no pasākumiem, kas norisinās ASV sauszemes spēku Eiropā vērienīgo mācību Saber Strike-2016 ietvaros. Pārdislokācijas laikā aptuveni tūkstotis ASV karavīru līdz ar 400 militārās tehnikas vienībām, kuru starpā ir mašīnas Stryker, haubices un atbalsta mašīnas, pārvietosies divos maršrutos no Vācijas uz Igauniju, apstājoties Čehijā, Polijā, Lietuvā un Latvijā.

ASV bruņotie spēki jau otro reizi organizē pārdislokācijas manevrus. Pirmo reizi līdzīga tipa mācības notika pērnā gada martā, kad pa ceļam uz pastāvīgo dislokācijas vietu Vācijā amerikāņu sauszemes spēki apstājās sešās Lietuvas pilsētās.

Ziņu lente
0