Rīgā ir klusi, Bukarestē - trokšņaini

© WikipediaДомская площадь в Риге
Домская площадь в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eurostat iztaujāja Eiropas galvaspilsētu iedzīvotājus, kādā mērā viņus apmierina klusums un gaisa tīrība viņu pilsētās. Rīdzinieki uzskata, ka Latvijas galvaspilsētā ir klusi, taču gaiss varētu būt tīrāks.

RĪGA, 5. jūnijs — Sputnik. ES Statistikas departaments Eurostat publicēja Eiropas galvaspilsētu iedzīvotāju aptaujas rezultātus. Pilsētniekiem jautāja, kādā mērā viņus apmierina gaisa tīrība un trokšņa līmenis.

Klusākās un tīrākas Eiropas galvaspilsētas izrādījās Dublina, Helsinki, Vīne un Luksemburga, Dublina pat abos jautājumos ieņēmusi pirmo vietu. Taču par trokšņainākajām un netīrākajām Eiropā nosauktas Sofija un Bukareste – abās aptaujās šīs pilsētas ieņēma pēdējās vietas.

Рига - Sputnik Latvija
Rīga – dārgākā galvaspilsēta Baltijas valstīs

Aptauja liecina, ka no trim Baltijas valstu galvaspilsētām labākais gaiss ir Tallinā – aptaujā tā ieņēma septīto vietu. Viļņa ierindojas vienpadsmitajā, bet Rīga – trīspadsmitajā vietā, jo tikai 67% rīdzinieku uzskata, ka gaiss pilsētā ir tīrs. Romas, Madrides un Parīzes iedzīvotājiem ir palaimējies vēl mazāk – tikai trešā daļa šo pilsētu iedzīvotāju ir apmierināta ar gaisu Itālijas, Spānijas un Francijas galvaspilsētās.

Toties aptaujā par trokšņa līmeni Rīga ir ieņēmusi piekto vietu – 77% rīdzinieku sacīja, ka pilsētā ir pietiekami klusi. Viļņa ieņēma septīto vietu, bet Tallina – vienpadsmito. Romas iedzīvotāji nebija apmierināti arī ar pilsētas vidi, ar viņiem vienisprātis bija Atēnu un Valletas iedzīvotāji.

Ziņu lente
0