Epidēmija uz prāmja

CC BY 2.0 / Moacir de Sa Pereira / Kompānijas Tallink Silja prāmis Silja Symphony. Foto no arhīva
Kompānijas Tallink Silja prāmis  Silja Symphony. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā 150 cilvēki inficējušies ar zarnu trakta infekciju ceļojumā ar prāmi Silja Symphony, kas pieder kompānijai Tallink Silja. Prāmis tiek rūpīgi dezinficēts, taču pašlaik vēl nav izdevies uzvarēt infekciju.

RĪGA, 4. jūnijs – Sputnik. Pasažieru skaits, kas inficējušies ar zarnu trakta gripu uz prāmja Silja Symphony, sasniedzis 150 cilvēkus, informē Ilta-Sanomat.

Tiklīdz kļuva zināms, ka pasažieru un ekipāžas vidū plosās zarnu trakta infekcija, kompānija deva rīkojumu slēgt bērnu rotaļu telpu, saunu un sporta zāli. Visā prāmī, kā arī terminālos Stokholmā un Helsinkos veikti rūpīgi dezinfekcijas pasākumi.

Domājams, ka šajā gadījumā izplatās tā saucamais norovīruss, jeb zarnu trakta gripa – tieši šis vīruss visbiežāk izraisa nebakteriālās izcelsmes gremošanas trakta slimību epidēmijas visā pasaulē. Kruīzu laineros saslimšanas risks ir palielināts, jo liels skaits cilvēku atrodas slēgtā telpā, kopā ēd un izmanto kopējas tualetes.

Vakar kompānija Tallink Silja bija spiesta pavēstīt pasažieriem, ka epidēmija nav uzvarēta – saņemta informācija par desmit jauniem saslimšanas gadījumiem.

Ziņu lente
0