Gagarins nav paveicis neko īpašu?

© Sputnik / РИА Новости / Pāriet pie mediju bankasКосмонавт Юрий Гагарин направляется в автобусе на космодром Байконур 12 апреля 1961 года
Космонавт Юрий Гагарин направляется в автобусе на космодром Байконур 12 апреля 1961 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievu dziedātājs Jurijs Loza norādījis, ka žurnālisti kļūdaini interpretē viņa vārdus, lai saceltu skandālu.

RĪGA, 3. jūnijs — Sputnik. Krievu dziedātājs un muzikants pēdējā laikā ir izcēlies ar vairākiem skaļiem izteikumiem medijos, taču intervijā Latvijas radiostacijai Baltkom pavēstīja, ka žurnālisti ir nepareizi interpretējuši viņa vārdus.

Agrāk intervijā televīzijā Loza salīdzināja pirmo kosmonautu pasaulē Juriju Gagarinu ar britu grupu The Beatles un paziņoja, ka kosmonauts "neko nav darījis". Agrāk muzikants radīja sašutumu blogosfērā, pavēstot, ka grupas Led Zeppelin un The Rolling Stones neprotot ne spēlēt, ne dziedāt.

"Žurnālistiem ir vajadzīgs skandāls, tāpēc viņi maina vārdu jēgu, apgriež visu kājām gaisā. Es vienkārši teicu, ka salīdzinājumā ar mūsdienu kosmonautiem un to, ko dara viņi, Gagarins neko īpašu nepaveica, tikai pirmais pacēlās kosmosā. Viņš ir lielais Gagarins, jo viņš to paveica pirmais. Viņš atradās tādā pašā skafandrā, faktiski nekustīgs, tomēr viņš pavēra ceļu kosmosā," – pastāstīja Loza intervijā Baltkom.

Viņš atzīmēja, ka grupa The Beatles izcīnījusi slavu tāpēc, ka parādījusies piemērotā brīdī.

"The Beatles īstajā brīdī gadījās īstajā vietā. Domāju, ka gadījumā, ja The Beatles, kas kļuva milzīgi populāra 1963. gadā, būtu parādījusies desmit gadus vēlāk, nekas tamlīdzīgs nebūtu noticis. Viņi bija pirmie, kas ienāca katrā mājā, tiklīdz tās kastes parādījās," — teica muzikants. Viņš paskaidroja, ka "tas pats notika ar Elvisu Presliju, kurš desmit gadus agrāk ienāca ikvienā mājā līdz ar radio parādīšanos."

"Tāpat notiek ar visiem jaunumiem. Par zvaigznēm kļuva pirmie, kas sāka spēlēt elektroniskos instrumentus, piemēram, Žans Mišels Žarrs. Bet tie, kas elektroniskos instrumentus spēlē šodien, vairs nevar izcīnīt tādu popularitāti, jo tas ir noiets etaps. Lūk, ko es teicu," – norādīja Jurijs Loza.

Ziņu lente
0