ANO pāstāvis pārmet Ukrainas drošības dienestam sistemātisku spīdzināšanu

© Sputnik / Павел Пахоменко / Pāriet pie mediju bankasАкции в украинских городах в День защитника Украины
Акции в украинских городах в День защитника Украины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ANO cilvēktiesību novērošanas misija Ukrainā iesniegs kārtējo ziņojumu. Jau pirms tā publiskošanas ANO ģenerālsekretāra palīgs Ivans Šimonovičs vēstīja, ka vairākās sfērās Kijevā regulāri tiek demonstrēta "necieņa pret cilvēka tiesībām."

RĪGA, 3. jūnijs — Sputnik. Ukrainas Drošības dienests (UDD) masveidā apcietina sacelšanās kustības piekritējus un sistemātiski spīdzina aizturētos, informē britu avīze Times, atsaucoties uz ANO ģenerālsekretāra palīga cilvēktiesību jautājumos Ivana Šimonoviča vārdiem.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Lavrovs pārrunāja ar Francijas ĀM vadītāju situācijas noregulēšanu Ukrainā

ANO cilvēktiesību novērošanas misija Ukrainā plāno šodien iesniegt kārtējo ziņojumu. Jau pirms tā publikācijas Šimonovičs paziņoja žurnālistiem, ka Kijevā vairākās sfērās regulāri tiek demonstrēta "necieņa pret cilvēka tiesībām".

Ziņojumā aprakstīti simtiem nelegālu arestu un cietsirdīga apiešanās ar aizturētajiem gan no sacelšanās dalībnieku, gan valsts organizāciju pārstāvju puses. Taču šis dokuments pirmo reizi demonstrē Kijevas varas iestāžu atbalstītās spīdzināšanas programmas plašos mērogus un cietsirdību. Ziņojumā iekļauta arī informācija par pieciem slepeniem cietumiem, ko izveidojusi valdība.

Šimonovičs informēja preses izdevumu par konkrētiem aizturēto piekaušanas un spīdzināšanas gadījumiem, kuros iesaistīti UDD darbinieki.

Ukrainas konstitūcija - Sputnik Latvija
Par sadarbību ar Krimu Ukrainā arestēts "Liepājas metalurga" līdzīpašnieks.

Pirms vairākām dienām speciāla misija, ko nosūtīja ANO apakškomisija spīdzināsanas novēršanai, pārbaudīja Ukrainā cilvēktiesību ievērošanu. Inspekcija beidzās pirms noteiktā termiņa, jo UDD aizliedza misijai apmeklēt Mariupoles un Kramatorskas pārvaldes, kuru darbinieki tiek turēti aizdomās par aizturēto cilvēku spīdzināšanu.

ANO Augstā cilvēktiesību komisāra monitoringa misija tika nosūtīta uz Ukrainu 2014. gada martā. Misijas rīcībā ir ofisi Kijevā, Doņeckā, Dņepropetrovskā, Harkovā, Kramatorskā un Odesā. Tā seko cilvēktiesību ievērošanai abās saskares līnijas pusēs Donbasā.

Ziņu lente
0