Latvijas satiksmes ministrs: ar Krieviju runājam vienā valodā

© Sputnik / Vladimir Song / Pāriet pie mediju bankasТоварный поезд
Товарный поезд - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielā politika nedrīkst radīt šķēršļus Latvijas un Krievijas sadarbībai tranzīta sfērā, vakar, tiekoties ar Krievijas transporta ministru Maksimu Sokolovu un citām Krievijas transporta nozarē strādājošajām amatpersonām, pavēstīja Latvijas satiksmes ministrs Uldis Augulis.

RĪGA, 3. jūnijs — Sputnik. Amatpersonu sarunas galvenā tēma bija Latvijas un Krievijas vienošanās par tiešo dzelzceļa satiksmi, raksta LETA. "Mēs gaidām, kad Krievijas puse to saskaņos un varēsim parakstīt," sacīja Augulis.

Госсекретарь Министерства сообщения Латвии Каспарс Озолиньш - Sputnik Latvija
Satiksmes ministrijas valsts sekretārs: Krievijas uzņēmējiem izdevīgs maršruts cauri Latvijai

Tikšanās dalībnieki atzina, ka "lielā politika" nedrīkst kavēt sadarbību tranzīta jomā, ko "nepieciešams turēt", jo tas ir vajadzīgs biznesam. "Mēs sapratāmies ļoti labi, un nekādu domstarpību, kas kavētu šo sadarbību, nebija, bet, protams, jārēķinās ar kravu kritumu visā pasaulē," uzsvēra Augulis.

Šogad dzelzceļa kravu apgrozījums salīdzinājumā ar pērnā gada rādītājiem ir krities par 20%. Par to, kādi būs rezultāti gada beigās, spriest būtu pāragri.

"Labā ziņa ir tā, ka mums Latvijā ir kāpis iekšzemes pārvadājumu apmērs, it sevišķi Liepājas osta uz to pelna. Arī iekšienē mums ir mājasdarbi. Mums ir pašiem jāstrādā, lai no autoceļiem pārceltu kravas uz dzelzceļu, piemēram, graudus, kokus. Tādējādi mēs panākam divus efektus – nodrošinām iekšzemes pārvadājumus un nebojājam ceļus," – atzina Latvijas satiksmes ministrs.

Железная дорога - Sputnik Latvija
Ministru kabinets apstiprināja nolīguma parakstīšanu par dzelzceļu satiksmi ar Krieviju

Vienlaikus ir jādara viss iespējamais, lai celtu Latvijas tranzīta koridora konkurētspēju reģionā. Šim nolūkam nepieciešamas investīcijas. "Paņemot nost politiku un skatoties tikai uz tranzītu, ir vajadzīga infrastruktūra, kas nodrošina lielāku ātrumu. Ja mēs gribam nākotnē nopelnīt valsts budžetam klāt naudu, nevis pārdalīt esošo naudu, tad ir jāinvestē, lai mēs Latvijas kā tranzīta un loģistikas valsts potenciālu varētu izmantot," – uzsvēra ministrs.

Krievijas pilsētā Sočos norit XI Starptautiskais dzelzceļa biznesa forums "1520 Strategic Partnership". Tajā piedalās Latvijas Satiksmes ministrijas un VAS "Latvijas Dzelzceļš" pārstāvji.

Ziņu lente
0