Parīzes priekšpilsētā uz sliedēm zem braucoša vilciena atskanējis sprādziens

© Sputnik / Ирина Калашникова / Pāriet pie mediju bankasНакануне Международной конференции по климату COP21
Накануне Международной конференции по климату COP21 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Incidents noticis trešdienas pēcpusdienā. Uz sliedēm nezināmas personas novietojušas deviņas ierīces, līdzīgas "dzelzceļa petardēm".

RĪGA, 2. jūnijs — Sputnik. Nelielais spridzeklis iedarbojās zem vilciena netālu no stacijas Nuazī le Seka, kas atrodas Sēna-Sendenī departamentā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz laikrakstu Parisien.

В Брюсселе почтили память погибших во время терактов - Sputnik Latvija
Teroristu pašnāvnieku galvenais mērķis bijis Beļģijas AES

Pēc izdevuma rīcībā esošās informācijas, incidents noticis trešdien ap pulksten 14.00. Trīs nezināmie ievietojuši saiņus blakus dzelzceļam. Vēlāk tajos atrada deviņas ierīces, līdzīgas "dzelzceļa petardēm", ko izmanto, lai nodotu signālu lokomotīves mašīnistam, avārijas gadījumā. Tomēr, kā raksta avīze, nekādas avārijas nebija.

Tiek ziņots, ka stacijas darbinieki pirms ātrgaitas vilciena ierašanās paspējuši novākt visas spridzināšanas ierīces, izņemot vienu. Sprādziena rezultātā vilciens apstājās, taču pēc 10 minūtēm turpināja ceļu. Neviens nav cietis, materiālais zaudējums netika nodarīts.

Задержание подозреваемого в терактах в Париже во время операции в Моленбеке - Sputnik Latvija
Briselē aizturēts galvenais Parīzes terorisma aktos aizdomās turamais

Ir sākta izmeklēšana par dzelzceļa kustības traucējumu.

Iepriekš ASV valsts departaments brīdināja savus pilsoņus no braucieniem uz Eiropu saistībā ar teroraktu draudiem, tostarp uz Poliju jūlija beigās, un uz Franciju, EURO —2016 norises laikā. Brīdinājums paliek spēkā līdz 31. augustam (ieskaitot).

Ziņu lente
0