Velns biedē jaundzimušos: svētki El Colache Spānijā

© AP Photo / Israel LopezЧеловек, символизирующий дьявола Эль Колачо прыгает через детей в Кастильо-де-Мурсия, Испания
Человек, символизирующий дьявола Эль Колачо прыгает через детей в Кастильо-де-Мурсия, Испания - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spānijas ziemeļos, pilsētiņā Kastiljo de Mursija noslēdzies kārtējais festivāls El Colacho. Jau 400 gadus svētkus vainago neparasts rituāls – velns lēkā pāri jaundzimušajiem.

RĪGA, 1. jūnijs – Sputnik. Pilsētiņā Kastiljo de Mursija netālu no Burgosas dzīvo tikai 275 cilvēki, taču ik gadus maija beigās te parādās veseli tūristu bari – viņi sabrauc uz tradicionālo reliģisko festivālu, kas tiek rīkots par godu katoļu svētkiem Corpus Christi. Šogad svētkus svinēs 4. jūnijā, bet festivāls notika 25.-29. maijā.

Jau kopš 1621. gada El Colacho rīko vietējā reliģiskā brālība, kuras locekļi tērpjas sarkandzeltenos kostīmos un tēlo velnus. Svētdien, festivāla pēdējā dienā Kastiljo de Mursija ielās parādās matrači, uz kuriem guļ jaundzimušie. Noteikumi pauž, ka tie ir kopš pagājušā festivāla gada laikā dzimušie mazuļi.

Pēc tam sākas El Salto del Colacho (Velna lēciens). "Velni" lēkā pāri bērniem un, saskaņā ar vietējo ticējumu, attīra viņus no iedzimtā grēka, pasargā no slimībām un ļauniem gariem. Tiesa, katoliskā baznīca "velna lēcienus" neatzīst – dogma norāda, ka no iedzimtā grēka bērni atbrīvojas kristībās.

Portāls BurgosConecta raksta, ka gandrīz 400 gadu laikā El Salto del Colacho nav atcelts ne reizi. Bērnu biedēšana notiek jebkādos laika apstākļos, lai kas notiktu visapkārt. Vienu vienīgu reizi XVIII gadsimtā rituāls tika uz dažām dienām atlikts spēcīgas vētras dēļ.


Ziņu lente
0