Politika

Marija Zaharova par rietumvalstu tuvredzīgo politiku

© Russian foreign Ministry / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova. Foto no arhīva
Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcijas ārlietu ministra vārdi par krīzes iemesliem Ukrainā un karu Gruzijā liecina, ka "visi ir sapratuši visu," uzskata Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

RĪGA, 1. jūnijs – Sputnik. Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova uzskata, ka Turcijas ārlietu ministrs Mevluts Čavušoglu faktiski atzīst, ka krīze Ukrainā un karš Gruzikā izcēlies Rietumu tuvredzīgās politikas rezultātā, vēsta RIA Novosti.

Marija Zaharova savā Facebook lapā komentēja Čavušoglu  izteikumus par to, ka Eiropas Savienībai vajadzētu uzskatīt Turciju par partneri un nerunāt ar to ultimātu valodā.

"Viņiem (ES – red.) vajadzētu saprast, ka pret Turciju tā izturēties nevajadzētu. Tāpat viņi izturējās pret Ukrainu: "Vai nu jūs esat ar mums vai neesat." Gruzija tika novesta līdz tam, ka zaudēja divus reģionus. ES ir jāatsakās no šādas pieejas," – nesen savu viedokli pauda Turcijas ārlietu ministrs.

"Tā ir interesanta informācija tiem, kuri neticēja, ka krīzi Ukrainā un 2008. gada karu Gruzijā izprovocējusi Rietumu partneru tuvredzīga politika. Nedomāju, ka kāds varētu Turcijas ĀM vadītājam pārmest prokrieviskus uzskatus. Nē. Runa ir par ko citu. Visi ir sapratuši visu. Un daži jau ir sākuši runāt," — atzina Zaharova.

Ziņu lente
0