Andreja Steņina fotokonkursā uzsākta balsošana tiešsaistē

© Sputnik / AlexTikhomirovBalsošana tiešsaistē
Balsošana tiešsaistē - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konkursa organizatori pirmo reizi izlēmuši organizēt balsošanu tīmekļa lietotāju starpā. Konkursa apbalvošanas ceremonijā balvu saņems arī interneta balsojuma uzvarētājs.

RĪGA, 31. maijs — Sputnik. Andreja Steņina vārdā nosauktā starptautiskā fotožurnālistikas konkurss, ko ar Krievijas Federācijas UNESCO lietu komisijas atbalstu organizē Mediju grupa "Rossija segodņa", uzsācis interneta lietotāju balsu pieņemšanu savā mājas lapā.

Ikviens tīmekļa lietotājs varēs nobalsot par jauno fotogrāfu darbiem, kas iekļauti sarakstā. Balsošanas rezultātā noteiktais uzvarētājs, kura vārds 2016. gada 20. jūlijā tiks publicēts konkursa mājas lapā, saņems diplomu konkursa uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā.

"Esam pirmo reizi nolēmuši dāvāt iespēju interneta lietotājiem pabūt žūrijas lomā un novērtēt jauno fotožurnālistu darbus, savukārt finālisti varēs iepazīties ar interneta sabiedrības viedokli. Paskatīsimies, kā nobalsos internets," – pavēstīja starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" fotodienesta vadītājs Aleksandrs Štols.

Вывеска МИА Россия сегодня - Sputnik Latvija
Noslēgusies darbu pieņemšana Andreja Steņina fotokonkursam

Šogad par uzvaru cīnījās fotogrāfi no 71 pasaules valsts, no visiem pieciem kontinentiem. Žūrija izvēlējās labākos starp labākajiem – finālā nonāca 38 fotogrāfi no 13 valstīm.

Uzvarētāji, kas saņems žūrijas augstāko atzinību, kļūs zināmi 2016. gada 4. augustā. Uzvarētāju apbalvošana un Grand Prix ieguvēja izsludināšana notiks konkursa laureātu darbu izstādes atklāšanas ceremonijā 2016. gada 30. augustā Maskavā. Saskaņā ar tradīciju uzvarētāju darbi tiks līdz 2016. gada beigām izstādīti Krievijā un ārzemēs. Šogad žūrijā strādā pasaules un Krievijas fotogrāfu un mākslas biedrību līderi. To vada ASV aģentūras "Associated Press" fotodienesta direktora vietnieks Deniss Pekvīns. Jauno fotogrāfu darbi tika izvērtēti piecās nominācijās: "Galvenās ziņas", "Pasaules krāsas", "Sports", "Mana valsts" un "Portrets. Mūsu laika varonis".

Vārds kā simbols

Aģentūras "Rossija Segodņa" speciālais fotokorespondents Andrejs Steņins gāja bojā 2014. gada augustā, izpildot redakcijas uzdevumu Ukrainas austrumos. Viņam pēc nāves tika piešķirts ordenis par drosmi un varonību.

Фотокорреспондент Андрей Стенин - Sputnik Latvija
Tuvojas noslēgumam Andreja Steņina vārdā nosauktā konkursa dalībnieku reģistrācija

2015. gadā konkurss kļuva par jauno fotogrāfu lielāko cīņas vietu – konkursam tika pieteikti aptuveni pieci tūkstoši darbu no 54 pasaules valstīm – no Eiropas, Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas, Āfrikas, Tuvajiem Austrumiem, Indijas un Dienvidaustrumu Āzijas. Plaši bija pārstāvēta arī Krievija — no Maskavas un Sanktpēterburgas līdz pat Vladivostokai un Nahodkai.

Andreja Steņina vārdā nosauktais Starptautiskais fotožurnālistikas konkurss 2016. gadā notiek ar lielāko Krievijas un starptautisko mediju un informācijas aģentūru atbalstu.

Konkursa ģenerālie informatīvie atbalstītāji ir Krievijas valsts telekanāls "Rossija-Kuļtura", portāls KP.ru, informācijas un ziņu portāls ŽurDom, un portāls Russian Photo.
Pār starptautiskajiem informācijas konkursa atbalstītājiem kļuvuši: ziņu aģentūra Askanews, ziņu aģentūra EFE, mediju holdings Independent Media, ziņu aģentūra Notimex, televīzijas kanāls un portāls RT, The Royal Photographic Society, Shanghai United Media Group (SUMG).
Nozaru informācijas partneru statusā konkursu atbalsta: Fotogrāfijas akadēmija, aģentūra "GeoFoto", portāls Photo-study.ru, Maskavas Žurnālistu savienība, Studentu un jaunatnes mediju savienība, informācijas portāls YOung JOurnalists un festivāls "Fotoparāde Ugličā".

Ziņu lente
0