Pabeigta izmeklēšana ASV karavīra izraisītajā avārijā

© Foto : Valsts PolicijaLatvijas policijas mašīna. Foto no arhīva
Latvijas policijas mašīna. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar mediju datiem, smagu avāriju Priekuļu novadā, kas notika pagājušā gada jūlijā, izraisījis amerikāņu karavīrs, kas atradās Latvijā rotācijas ietvaros.

RĪGA, 31. maijs – Sputnik. Latvijas Valsts policija tuvākajā laikā plāno nodot prokuratūrai krimināllietu par avāriju, kas notikusi 2015. gadā, un ko, pēc mediju datiem, izraisījusi ASV militārpersona.

Iepriekš mediji ziņoja, ka autoavāriju, kas notika 2015. gada 11. jūlijā Priekuļu novadā, Veselavas pagastā uz autoceļa Rīga-Veclaicene, izraisījis ASV karavīrs, kas atrodas Latvijā rotācijas ietvaros. Policijā šo informāciju nekomentē.

Oficiālais ASV Valsts departamenta pārstāvis Džošua Beikers, kurš atrodas vizītē Latvijā, paziņojis, ka viņa rīcībā nav pietiekami plašas informācijas.

"Policija pabeigusi šīs lietas izmeklēšanu un nodod  to prokuratūrai," — informēja Latvijas Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Автомобиль скорой помощи - Sputnik Latvija
Kravas automašīna ar zenītraķešu iekārtu saskrējusies ar "Žiguli"

Tika konstatēts, ka automašīna Тoyota Yaris, ko vadīja 1989. gadā dzimušais ASV pilsonis, iebrauca pretējā braukšanas joslā un sadūrās ar automašīnu Mitsubishi Lancer, ko vadīja Krievijas pilsonis. Izmeklēšanas dati liecina, ka Toyota Yaris šoferis pārkāpis ceļu satiksme s noteikumus. Rezultātā viņš izraisīja autoavāriju, kurā cieta pieci cilvēki. Toyota Yaris vadītājs avārijas laikā nebija alkohola reibumā.

Negadījuma rezultātā abi automašīnu vadītāji un pasažieri guvuši smagas traumas.

Ziņu lente
0