Turciju aizvaino iespēja iestāties ES 3000. gadā

© REUTERS / Murad SezerTurcijas un ES karogi. Foto no arhīva
Turcijas un ES karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons pirms nedēļas vēstīja, ka Turcija iestāsies Eiropas Savienībā 3000. gadā, ņemot vērā valsts pašreizējo progresu.

RĪGA, 28. maijs — Sputnik. Turcijas vicepremjers Numans Kurtulmušs nosauca par kaunpilniem Eiropas politiķu vārdus par to, ka Turcija iestāšoties ES ne agrāk kā 3000. gadā.

Šādu termiņu pagājšvētdien minēja Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons, ņemot vērā valsts pašreizējo progresu.

Turcijas un ES karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Eiropieši netic Turcijas iestāšanās ES perspektīvai

"Ja kāds apgalvo, ka Turcijas iestāšanās process ES ilgs līdz 3000. gadam, tas ir kauns nevis Turcijai, bet gan tiem, kas izsaka šādas domas. Viņiem ir jāuzdod jautājums: kas notiks ar pašreizējo Eiropas Savienību pēc 30 gadiem. Mēs izpildām savas saistības vīzu režīma liberalizācijas jautājumā. Tomēr gribētos uzsvērt, ka Turcija nepavisam nav atkarīga no ES," – pavēstīja Kurtulmušs, uzstājoties Turcijas parlamentā.

Viņš norādīja, ka Turcija uzskata integrāciju Eiropas Savienībā par ārējo ekonomisko sakaru nostiprināšanas svarīgu elementu. "Tomēr eirointegrācijas sasniegšana nebūt nenozīmē absurdu prasību attaisnošanu," – piebilda politiķis.

Maijā EP pieņēma lēmumu apturēt likumdošanas procesu līdz brīdim, kad Ankara izpildīs visus 72 nosacījumus, kuru starpā bija arī antiteroristiskās likumdošanas grozījumi. Šo prasību Turcijas prezidents Tajips Erdogans atteicās izpildīt, pārmeta ES divkosību un piedraudēja, ka Turcija izstāsies no migrācijas vienošanās, ja ES saglabās vīzu režīmu ar Turciju.

Ziņu lente
0