Politika

Ušakovs nenokļūs aiz restēm par karikatūru

© Foto : publicdomainpicturesZīme "Braukt ar velosipēdu aizliegts". Foto no arhīva
Zīme Braukt ar velosipēdu aizliegts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas mēra Nila Ušakova publicētā karikatūra ar velosipēdistu gan veicina sabiedrības šķelšanos un kalpo Kremļa interesēm, taču tas nav noziegums, uzskata Drošības policija.

RĪGA, 28. maijs – Sputnik. Drošības policija (DP) neuzskata par kriminālnoziegumu karikatūru, ko sociālajos tīklos publicējis Rīgas mērs Nils Ušakovs, taču paskaidrojumus gan pieprasīja, vēsta aģentūra LETA.

Šī gada aprīlī Ušakovs savā mājas lapā tīklā Facebook publicēja attēlu, kurā redzamais velosipēdists grūž nūju ritenī, krīt un vēlas pieprasīt no Krievijas kompensāciju – 185 miljardus.

Latviešu politiķus karikatūra aizskāra. Raivis Dzintars, Nacionālās apvienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs, pieprasīja atvainošanos. Okupācijas zaudējumu apzināšanas komisijas locekle Ruta Pazdere intervijā telekanālam TV24 apsolīja Ušakovam cietumsodu uz laiku līdz 5 gadiem. Visbeidzot, Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere un "Vienotības" deputāts Vilnis Ķirsis uzrakstīja iesniegumus DP un pieprasīja ierosināt pret mēru krimināllietu saskaņā ar 74.1 pantu – par genocīda un noziegumu pret cilvēci publisku noliegšanu vai attaisnošanu, kara noziegumu vai genocīda slavināšanu vai attaisnošanu.

Drošība spolicija apsolīja rūpīgi izskatīt sūdzību. Vakar beidzot tika pieņemts lēmums šajā lietā. Pēc Drošības policijas domām, karikatūra sekmē Latvijas sabiedrības šķelšanos un tieši atbilst Krievijas ģeopolitiskajām interesēm, taču tas nav noziegums, tāpēc krimināllieta pret Ušakovu netiks ierosināta.

Mēru lūgs paskaidrot, ko tieši viņš gribējis teikt ar šo karikatūru. Tiesa, Ušakovs jau pirms mēneša sniedza izsmeļošus paskaidrojumus, taču nekas ļauns nenotiks, ja nāksies atkārtoties.

 

Ziņu lente
0