Britu deputāti apmeklēs Ukrainu un Baltijas valstis un analizēs Krievijas politiku

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas parlamenta deputāti apmeklēs Ukrainu un vienu no Baltijas valstīm, lai sagatavotu ziņojumu par Krievijas un Lielbritānijas attiecībām.

RĪGA, 28. maijs – Sputnik. Britu deputāti apmeklēs Ukrainu un vienu no Baltijas valstīm ar mērķi sagatavot ziņojumu ar Krievijas un Lielbritānijas attiecību analīzi, intervijā RIA Novosti paziņoja Lielbritānijas parlamenta Kopienu palātas Starptautiskās komitejas vadītājs Krispins Blants.

Igaunijas premjerministrs Tāvi Reivass. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Igaunijas premjerministrs: "jaunā norma" - Krievijas iebiedēšana

"Pašlaik mēs veicam vispārējo Krievijas un Lielbritānijas attiecību analīzi. Ziņojums tiks publicēts līdz Ziemassvētkiem. Tas ir liels darbs, mūsu uzdevums ir izskatīt mūsu attiecības ar Krieviju ne tikai no pašreizējo grūtību viedokļa, bet arī no zaudēto stratēģisko iespēju aspekta, kā arī izvērtēt iespējamas perspektīvas, lai mūsu attiecības no jauna uzlabotos. Komiteja apmeklēs Krievijas kaimiņvalstis – vienu no Baltijas valstīm un Ukrainu. Tas notiks vasarā, jau pēc referenduma (par Britānijas palikšanu ES sastāvā, kas notiks 23. jūnijā)," — teica Blants.

Iepriekš tika ziņots, ka ziņojums tiks publicēts septembrī. Parlamentāriešu delegācija nesen atgriezās no Krievijas, kurp devās 5 dienas ilgā vizītē.

"Mēs zinām, ka, piemērām, Baltijas valstis satrauc Krievijas politika. Tāpēc mēs plānojam apmeklēt vienu no Baltijas valstīm un Ukrainu, lai redzētu situāciju no viņu viedokļa, jo mēs esam sabiedrotie," — atzīmēja Blants.

Starptautiskās komitejas vadītājs piebilda, ka viņš plāno turpināt dialogu ar kolēģiem no Krievijas.

"Situācija mūsu politiskajās attiecībās ir sarežģīta, taču pastāv iespēja uzlabot attiecības starp parlamentiem. Mēs gribam labāk saprast Krievijas viedokli, tāpēc braucām uz Maskavu, lai tiktos ar Alekseju Puškovu (Valsts domes Starptautiskās komitejas priekšsēdētājs) un viņa kolēģiem. Tās bija ļoti lietderīgas tikšanās, un mēs turpināsim šo dialogu," — teica Blants.

Ziņu lente
0