2016. jūnijā Parīzē, Nicā un Strasbūrā norisināsies Maskavas dienas

© Sputnik / Ирина Калашникова / Pāriet pie mediju bankasEifeļa tornis Parīzē. Foto no arhīva
Eifeļa tornis Parīzē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskavas dienu ietvaros Parīzē, Nicā un Strasbūrā līdztekus oficiālajām Maskavas valdības apspriedēm ar nacionālās sanāksmes deputātiem, ir ieplānoti Maskavas muzikālo kolektīvu koncerti un zinātniskās konferences.

RĪGA, 27. maijs – Sputnik. Jūnijā Maskavas dienas norisināsies trīs Francijas pilsētās – Parīzē, Nicā un Strasbūrā, paziņoja Sputnik Moldova, atsaucoties uz Maskavas ārējo ekonomisko un starptautisko sakaru departamenta preses dienestu.

"Pasākumu apmeklēs Maskavas oficiālā delegācija ar mēru Sergeju Sobjaņinu priekšgalā. Maskavas dienas sāksies 2. jūnijā Parīzē, kad tiks parakstīta abu galvaspilsētu sadarbības programma," – tiek precizēts paziņojumā.

Galvaspilsētas mēra vizītes programmā ir ieplānotas tikšanās ar nacionālās sanāksmes deputātiem, senatoriem un franču uzņēmējdarbības pārstāvjiem. Tapāt Sobjaņins piedalīsies biznesa foruma "Lielā Maskava – Lielā Parīze" plenārajā sesijā.

Maskavas dienu ietvaros Parīzē KF vēstniecībā notiks populāro Maskavas mūzikas kolektīvu koncerti, un lielmeistars Anatolijs Karpovs sarīkos vienlaicīgās spēles seansu ar 20 šaha spēlētājiem.

6. jūnijā Strasbūrā tiks parakstīts protokols par sadarbību ar Maskavas valdību kultūras mantojuma saglabāšanas jomā, notiks apaļā galda diskusija.

Maskavas dienu gaitā Nicā tiks parakstīta abu  pilsētu sadarbības programma, tai skaitā tūrisma attīstības jautājumā. Maskavas delegācijas pārstāvji piedalīsies dievkalpojumā Krievu pareizticīgajā katedrālē, kas no jauna vērs durvis pēc kapitālā remonta.

Vietējā universitātē ir ieplānota zinātniski praktiska konference, bet krievu mūzikas mīļotājiem tiks dāvāta iespēja noklausīties Vladimira Spivakova vadītā orķestra un vokālās grupas "Kvatro" uzstāšanos.

Ziņu lente
0