Latvijas iedzīvotāji uzveļ valstij rūpes par nākotni

© Foto : StockSnapKlēpjdators un tase kafijas. Foto no arhīva
Klēpjdators un tase kafijas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāji uzskata, ka valdībai ir jārada darba vietas un jāsamazina nodokļi.

RĪGA, 27. maijs — Sputnik. Valsts pienākums ir radīt darba vietas, tostarp arī augsti apmaksātas vietas un domāt par nodokļu samazināšanu un sakārtošanu, kas nodrošinātu finansiālo stabilitāti un iedzīvotāju labklājību – par šādu iedzīvotāju viedokli liecina nesenās aptaujas rezultāti.

Рига - Sputnik Latvija
Rīga – dārgākā galvaspilsēta Baltijas valstīs

"DNB Latvijas barometra" datus publicējusi aģentūra LETA. Respondenti visbiežāk apgalvoja, ka valsts pienākums ir radīt labi apmaksātas darba vietas – šādu viedokli pauda 23% aptaujas dalībnieku. Valdībai ir jāsamazina un jāsakārto nodokļi, norādīja 16% respondentu. 13% aptaujāto uzskata, ka valstī jāpalielina minimālā alga, savukārt 12%  uzskata, ka valstij ir jāattīsta ekokomika un ražošana.

Nepieciešamību pilnveidot sociālās aizsardzības sistēmu pieminēja 8% aptaujāto. Tikpat daudzi respondenti norādīja, ka jāattīsta uzņēmējdarbība.

"Diezin vai nodarbinātība, it īpaši privātajā sektorā varētu izaugt saskaņā ar politiķu lēmumu," – Latvijas bankas ekonomists Oļegs Krasnopjorovs komentēja minēto pētījumu.

Pēc viņa domām, valdības ietekme uz darba vietu skaitu privātajā sektorā ir ievērojami ierobežota. Eksperts uzsvēra, ka galvenie ietekmes instrumenti ir uzņēmējdarbības vide un makroekonomiskā stabilitāte, taču ar to saistītos aspektus, piemēram, cīņu pret korupciju un ēnu ekonomiku, kā arī Latvijas interešu aizsardzību ES aptaujas dalībnieki pieminēja daudz retāk.

"DNB Latvijas barometra" aprīļa aptaujā piedalījās 1005 Latvijas iedzīvotāji.

Ziņu lente
0