Politika

G7 nosaukusi pret Krieviju vērsto sankciju atcelšanas noteikumus

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasVasiļjevskas nogāze un Sarkanais laukums Maskavā. Foto no arhīva
Vasiļjevskas nogāze un Sarkanais laukums Maskavā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Lielā septītnieka" valstu līderi uzsvēra to, cik nozīmīgi ir saglabāt dialogu ar Maskavu, taču uzstāja, ka ierobežojumu atcelšanai ir jābūt atkarīgai no tā, vai izpildītas Minskas vienošanās. Krievijas valdība ne vienu reizi vien ir uzsvērusi, ka nav iesaistīta Ukrainas iekšējā konfliktā.

RĪGA, 27. maijs — Sputnik. "Lielā septītnieka" (G7) valstu līderi vēlas saglabāt pret Krieviju vērstās sankcijas līdz brīdim, kad pilnā mērā tiks izpildītas Minskas vienošanās. Šāds secinājums izriet no kopīgās deklarācijas, kas tika pieņemta G7 samita noslēgumā.

Vakar sāka darbu G7 samits Japānā. Pārrunās piedalās ASV prezidents Baraks Obama, Francijas valsts vadītājs Fransuā Olands, Vācijas kanclere Angela Merkele, Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons, Itālijas premjers Mateo Renci un Kanādas premjers Džastins Trudo.

"Sankcijas tiks atceltas, kad Krievija pilnībā izpildīs savas saistības. Pie tam mēs esam gatavi īstenot tālākos ierobežojošos pasākumus, ja to prasīs Krievijas rīcība," – teikts samita deklarācijā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Putins nosauca par kaitīgu ES vēlmi interesēties tikai par sevi

Pie tam saskaņā ar dokumenta tekstu G7 līderi uzsver, cik būtiski ir saglabāt dialogu ar Maskavu, lai noregulētu krīzi Ukrainā.

G7 locekļi aicināja pēc iespējas ātrāk organizēt vēlēšanas Donbasā. Pēc viņu domām, šim nolūkam ir jāpanāk pilnīga uguns pārtraukšana.

Pret Krieviju vērsto Eiropas Savienības sankciju termiņš beidzas 31. jūlijā. Jautājums par ierobežojošo pasākumu pagarināšanu tiks apspriests samitā 28.-29. jūnijā. Pie tam jau vairākas Eiropas valstis ir gatavas ierosināt ierobežojumu mazināšanu.

Ziņu lente
0