Imants Kalniņš: Krima nekad nav bijusi Ukrainas zeme

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasРегионы России. Крым
Регионы России. Крым - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plaši pazīstamajam komponistam un bijušajam deputātam Imantam Kalniņam ir simpātisks Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Krimas pievienošanos Krievijai viņš uzskata par loģisku soli.

RĪGA, 26. maijs – Sputnik. Krimas atkalpievienošanās Krievijai ir loģisks solis, intervijā avīzes Latvijas Avīze interneta versijai pavēstīja pazīstamais komponists un Latvijas Saeimas bijušais deputāts Imants Kalniņš.

Krima un Sevastopole pievienojās Krievijai atbilstoši 2014. gada martā organizētajam tautas referendumam. Atkalpievienošanos Krievijai atbalstīja 96,77% Krimas un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju.

ASV Valsts departaments. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Valsts departaments kritizē pret Krieviju vērsto jauno sankciju projektu

Maskava informēja, ka Krimas pussalā organizētais referendums atbilst starptautisko tiesību normām un ANO Statūtiem. Taču Ukraina vēl joprojām uzskata, ka Krima ir tās īslaicīgi okupētā teritorija.

"Man ļoti patīk Krievija, krievu cilvēki, un es nevaru atrast nevienu iemeslu, kādēļ man būtu pret šo valsti jāizturas naidīgi. Kad es redzu, kādas vērtības mums tiek piedāvātas no tuvajiem un tālajiem Rietumiem, un to, kā Krievija cenšas nosargāties pret šo piedāvājumu, kad es to visu izsveru un izvērtēju, man nav nekādu šaubu, ka jānostājas Krievijas pusē. Tāpēc es ar simpātijām izturos pret Krievijas prezidentu, kurš stāv pretī visai tai bezjēdzībai, kas mums no Rietumu puses tiek uzspiesta," — stāstīja I.Kalniņš.

Komentējot notikumus Krimā, viņš paskaidroja, ka pussalas pievienošanos Krievijai uzskata par loģisku soli.

"Krima nekad nav bijusi Ukrainas teritorija. Pārskatāmā laika periodā Krimas pussala vienmēr piederējusi Krievijas impērijai," – uzsvēra komponists.

Imants Kalniņš ir viens no slavenākajiem latviešu komponistiem sešu simfoniju autors. Viņš ir sacerējis lielu skaitu skaņdarbu Rīgas kinostudijas izrādēm, filmām un multiplikācijas filmām. 1990.-1993.gg. bija Augstākās Padomes deputāts, kā arī 9. Saeimas deputāts.

Ziņu lente
0