Politika

Šteinmeiers paziņojis, ka dialogs ar Krieviju ir nepieciešams

© Sputnik / Oksana Dzadan / Pāriet pie mediju bankasNATO militārās mācības Operation Summer Shield. Foto no arhīva
NATO militārās mācības Operation Summer Shield. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers ir pārliecināts, ka dialogs ar Krieviju ir jāturpina, lai izvairītos no spriedzes.

RĪGA, 26. maijs — Sputnik. Vācijas ĀM vadītājs Franks Valters Šteinmeiers, kurš ceturtdien ieradās Lietuvā oficiālā vizītē, paziņoja, ka, augot militārajam spēkam Austrumeiropā, NATO valdībai jāuzsāk dialogs ar Maskavu, lai izvairītos no krīzes eskalācijas, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz BNS.

"Baidos, ka gatavība aizstāvēties un kopīgi grupējumi var radīt grūtības, kas neatbilst nevienas valsts interesēm. Mums ir vajadzīgs dialogs ar Krieviju, lai atjaunotu zaudēto uzticību un samazinātu eskalācijas draudus. Labi, ka NATO un Krievija atkal sastapsies pirms valdību vadītāju tikšanās Varšavā," — viņš teica.

Vācijas ĀM vadītājs Franks Valters Šteinmeiers. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vācijas ārlietu ministrs Rīgā apspriedīs gatavošanos NATO samitam

Ceturtdien Šteinmeiers apspriedīs Rietumu attiecības ar Krieviju ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti un valsts ĀM vadītāju Linu Linkēviču. Sarunas laikā liela uzmanība tika pievērsta plāniem paplašināt NATO militāro klātbūtni Baltijas valstīs, raksta aģentūra.

"Mēs redzam, ka starp ES valstīm pastiprinās nesaskaņas jautājumā par sankciju pret Krieviju pagarināšanu, salīdzinot ar pērno gadu, būs grūtāk paust kopējo nostāju šajā jautājumā," — teica Šteinmeiers.

Pēc ministra domām, Vācija uzskata, ka sankcijas ir saistītas ar Minskas vienošanos īstenošanu. "Mēs cīnīsimies par to, lai Eiropa šajā jautājumā būtu vienisprātis. Mēs esam pārliecināti, ka sankcijas ir saistītas ar Minskas vienošanos izpildi," — apgalvo Šteinmeiers.

Pagājušajā gadā Itālijas un Ungārijas valdība pauda skeptisko attieksmi pret ES sankcijām, ko tā vērsa pret Krieviju. Lietuva, tāpat kā citas Baltijas valstis un Polija, uzskata, ka ES ir jāpagarina sankcijas, kā Maskavas "apturēšanas" līdzeklis.

Ziņu lente
0