NATO aktivitāte mazina stabilitāti Eiropā

© Sputnik / Alexander VilfKrievijas pastāvīgais pārstāvis NATO Aleksandrs Gruško
Krievijas pastāvīgais pārstāvis NATO Aleksandrs Gruško - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pastāvīgais pārstāvis NATO Aleksandrs Gruško ir pārliecināts: NATO militārā aktivitāte negatīvi iespaido stabilitāti Eiropā.

RĪGA, 25. maijs — Sputnik. NATO turpina paplašināt militāro aktivitāti reģionos, kuros skartas Krievijas intereses, tāpēc šie pasākumi neveicina stabilitāti Eiropā, paziņoja  Krievijas pastāvīgais pārstāvis NATO Aleksandrs Gruško informācijas aģentūras "Rossija segodņa" organizētā teletilta laikā.

"Acīmredzams, ka NATO joprojām veic pasākumus militārās aktivitātes pastiprināšanai reģionos, kuros  tieši skartas Krievijas Federācijas intereses. Tas ir jauns solis uz priekšu, kas var novest pie situācijas pasliktināšanās Eiropas drošības jautājumos un pasliktināt drošību reģionos," – informēja diplomāts.

Preses konferencē tika skarts arī jautājums par kopīgu drošības sistēmas radīšanu

Aleksandrs Gruško žurnālistiem norādīja, ka Melnkalnes "ievilkšana" NATO liecina par to, ka Ziemeļatlantijas alianse nav gatava kopīgam darbam.

"Melnkalnes paātrinātā uzņemšana NATO pretēji pašas alianses pieņemtajām procedūrām liecina par to, ka tas bijis ģeopolitisks projekts, kura mērķis ir demonstrēt: atklāto durvju politika vēl joprojām ir dzīva un pieprasīta," – uzsvēra Krievijas pastāvīgais pārstāvis NATO.

"Man šķiet, tas liecina, ka NATO, neskatoties ne uz ko, arī turpmāk īstenos savu politiku, kuras pamatā liktas "natocentrisma" shēmas. Arī šis signāls, pēc būtības, liecina, ka NATO nav gatava kopīgam darbam jaunas drošības sistēmas veidošanai Eiropā," – paskaidroja A.Gruško.

Viņs atzīmēja, ka Melnkalne uzņemta NATO, neievērojot alianses kritērijus, ko tā pati izstrādājusi kandidātvalstīm.

Ziņu lente
0