Policija meklē bumbas skolās Lielbritānijā un ASV

© Valsts policijaPolicijas mašīna. Foto no arhīva
Policijas mašīna. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairākos ASV štatos nezināmas personas "mīnējušas" 10 skolas katrā štatā. Evakuēti tūkstošiem skolēnu, taču nevienā gadījumā ziņas par bumbām nav apstiprinājušās.

RĪGA, 24. maijs — Sputnik. Skolēni no vairāk nekā 200 skolām ASV un Lielbritānijā evakuēti pēc tam, kad pa telefonu tika saņemta informācija  par bumbām, kas atrodas skolas ēkās, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Пожарные тушили загоревшийся после взрыва бомбы автобус в Иерусалиме - Sputnik Latvija
Video
Pēc bumbas sprādziena Jeruzalemē sadedzis autobuss

Pēc ASV tiesībsargājošo iestāžu datiem, 21 štata skolās tika saņemti draudu zvani, turklāt dažos štatos noziedznieki "mīnējuši" desmit skolas. Evakuēti tūkstošiem skolēnu. Nevienā no gadījumiem ziņas par bumbām nav apstiprinājušās.

Lielākā daļa draudīgo zvanu, ko saņēma izglītības iestādes, bija automātiski. Pagaidām eksperti nav nonākuši pie viennozīmīga viedokļa: daži uzskata, ka tā ir plānota akcija, taču citi vēl pie šādiem secinājumiem nav nonākuši.

FIB pārstāvji vēstīja, ka informāciju par pasreizējo situāciju ir saņēmuši un ir gatavi sniegt palīdzību vietējām kārtības nodrošināšanas institūcijām.

Ziņu lente
0