Rumānijas parlaments izskatīs likumprojektu par viendzimuma laulību aizliegumu

© AFP 2023 / DANIEL MIHAILESCURumānijas Senāta telpās uz grīdas - kārbas, kurās atrodami vairāk nekā 3 miljoni parakstu.
Rumānijas Senāta telpās uz grīdas - kārbas, kurās atrodami vairāk nekā 3 miljoni parakstu. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Petīciju par viendzimuma laulību aizliegšanu Rumānijā parakstījuši aptuveni trīs miljoni valsts iedzīvotāju.

RĪGA, 24. maijs —Sputnik. Vairākas aktīvistu grupas, kas ietilpst "Koalīcijā par ģimeni", iesniedza Rumānijas parlamentā priekšlikumu pieņemt grozījumus Konstitūcijā, kas aizliegtu viendzimuma laulības, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru France Press.

Aktīvisti paziņojuši, ka petīciju par viendzimuma laulību aizliegšanu parakstījuši aptuveni trīs miljoni valsts iedzīvotāju. Viņi vēlas, lai valdība Konstitūcijā definētu laulību nevis kā "partneru savienību" par "vīrieša un sievietes savienību."

"Tas ir vēsturisks brīdis. Trīs miljoni Rumānijas pilsoņu ir izrādījuši solidaritāti un parakstījuši grozījumu likumprojektu, " — teica "Koalīcijas par ģimeni" pārstāvis Mihajs Georgiu.

Parlamentam ir jāapstiprina petīcijas atbilstība likumam. Ja nekādi šķēršļi neradīsies, likumprojekta jautājumā tiks izsludināts tautas referendums.

Līdz 2000. gada homoseksuālisms Rumānijā tika uzskatīts par kriminālnoziegumu, bet Eiropas Padomes un Eiropas Savienības spiediena rezultātā šīs attiecības tika legalizētas.

Ziņu lente
0