Ukrainas pilsoņi grib apbruņoties

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Украины Петр Порошенко
Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas iedzīvotāji atkal lūdz Porošenko piešķirt privātpersonām tiesības iegādāties ieročus

RĪGA, 23. maijs — Sputnik. Pēc aģentūras RIA Novosti informācijas, Ukrainas prezidentu Pēteru Porošenko atkal lūdz piešķirt Ukrainas pilsoņiem tiesības brīvi iegādāties īpašumā ieročus, par ko valsts prezidenta mājaslapā tika publicēta petīcija.

Pases pārbaude. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ukraina pieprasa vīzu režīma atcelšanu ar ES

Pērnā gada septembrī Porošenko mājaslapā jau tika izvietota petīcija par piešķiršanu Ukrainas pilsoņiem brīvi iegādāties ieročus īpašumā. Tā bija sakrājusi nepieciešamo balsu skaitu, lai to izskatītu valsts prezidents. Turklāt intervijās Ukrainas televīzijas kanāliem Porošenko izteicās pret brīvu ieroču apriti Ukrainā. Atbildot uz petīciju, kas tika izvietota valsts vadītāja mājaslapā, viņš teica, ka iepriekš ar Ukrainas prezidenta rīkojumu tika izveidota Konstitucionālā komisija, kas izstrādā izmaiņas valsts pamatdokumentā.

"Godātais Pēteris Porošenko! Lūdzu jūs izskatīt iespēju atļaut Ukrainas pilsoņiem brīvi iegādāties ieročus," — teikts iniciatīvas tekstā.

Petīciju parakstīja 37 cilvēki, taču, lai to izskatītu valsts prezidents, ir nepieciešami 25 tūkstoši parakstu.

Petīcijas prezidenta mājaslapā var publicēt kopš 2015. gada 28. augusta. Lai Ukrainas prezidents aplūkotu petīciju, tā jāatbalsta vismaz 25 tūkstoši cilvēku trīs mēnešu laikā no publicēšanas dienas. Tad valsts vadītājs var nodot likumprojektus, kas ir vērstas uz izvirzīto jautājumu risināšanu, izskatīšanai Centrālajā Radā.

Ziņu lente
0