Helsinkos ieradušās divas NATO fregates

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO fregates piedalīsies jūras kara manevros Baltops, kas ik gadus tiek organizētas Baltijas jūras akvatorijā. Mācības sāksies Somu līcī 3. jūnijā un noslēgsies pēc divām nedēļām pie Polijas krastiem.

RĪGA, 23. maijs — Sputnik. NATO JKS pastāvīgā grupējuma fregates ieradušās Helsinkos – tās gatavojas piedalīties alianses organizētajās mācībās, kas sāksies Baltijas jūrā pēc divām nedēļām, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz televīzijas un radio apraides korporācijas Yle publicēto informāciju.

NATO galvenā mītne Briselē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Financial Times: jautājums par attiecībām ar Krieviju rada šķelšanos NATO

Helsinkos piestājusi Spānijas JKS flagmanis Alvaro de Bazan un britu fregate Iron Duke, kas maija vidū apmeklēja Tallinu, lai "demonstrētu NATO JKS klātbūtni Baltijas jūrā", kā tolaik atzīmēja Igaunijas Aizsardzības spēku galvenais štābs.

"Helsinku iedzīvotāji svētdien varēs apmeklēt kuģus," – paskaidroja korporācija Yle. Izdevums vēsta, ka fregates piedalīsies jūras kara manevros Baltops, kas ik gadus tiek organizētas Baltijas jūras akvatorijā. Mācības sāksies Somu līcī 3. jūnijā un noslēgsies pēc divām nedēļām pie Polijas krastiem.

Jūras kara spēku mācības Baltops norisinās Baltijas jūrā kopš 1972. gada. 1993. gadā manevros sāka piedalīties Ziemeļatlantijas alianses jaunās dalībvalstis, tostarp arī Polija. 2015. gadā mācībās pirmo reizi nepiedalījās Krievija.

Ziņu lente
0